Etienne Verbeke: tevreden met resultaat

Etienne Verbeke was één van de vele starters in de Ardeca Ypres Rally. Hij reed een Ford Fiesta MKII uit de stal van Frederic Miclotte voor.
“De test de week voordien in Staden had niet het verwachte resultaat opgeleverd” reageert Etienne. “De eerste kp was meteen geneutraliseerd door de schuiver van Bulacia, en op de vierde snelheidsrit moesten we de handdoek gooien door het feit dat de achterwielaandrijving wegviel. We reden traag door naar de assistentie, maar daar bleek het euvel niet meteen te herstellen zijn. Schijnbaar is het een gekend probleem bij deze Ford-wagens.
Sowieso was onze doelstelling in Ieper om gewoon zondagnamiddag de finish te halen. Iets wat uiteindelijk lukte, en waarbij we geen grote risico’s moesten nemen. Er was niets van schade of averij aan de wagen. Enkel naar het einde toe verloren we nog wat plaatsen in het algemeen klassement door het feit dat we zonder turbo rond reden en dus heel wat minder vermogen hadden. Bleek dat het een stukje was van enkele euro’s tussen de uitlaatcollector en de turbo dat het begeven had. Voor mijn eerste keer Ieper aan het stuur van een Ford mag ik zeker tevreden zijn. Op KP Hollebeke had ik als ‘referentiepunt’ een beetje de tijd van Nicola Stampaert vooropgesteld, en bij de finish zag ik dat ik bijna 30 seconden sneller was op deze 22 km lange proef. Misschien reed ik in sommige situaties wel te voorzichtig rond. Last van het grind op de weg had ik niet echt, behalve de eerste kilometers van KP Dikkebus leek bijwijlen een glijbaan.
Maar ik stelde toch vast dat de Skoda Fabia, waarmee ik vorig jaar op de Monteberg en Staden actief was, een gemakkelijkere wagen is om mee op pad te zijn.
Naar de toekomst toe is het voor ons nog koffiedik kijken. We hebben nog een soort compensatierally voor Staden, maar wanneer dat zal zijn is zeer de vraag. Misschien wel volgend jaar.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws