Geen enkele voorgaande winnaar is present in Omloop

In de 62ste Omloop van Vlaanderen wordt de 7de manche verreden van de BRC Master Cup. Geen enkele van de vijf voorgaande winnaars (Jos Vertappen, Eric Cunin, Timothy Van Parijs, Jourdan Serderidis en Freddy Loix) komt aan de start. Het belooft een open strijd te worden, waarbij vooral Jimmy D’hondt een goede zaak kan doen in het kampioenschap.

De Ford-rijder uit Haspengouw opende het seizoen met twee tweede plaatsen, waardoor hij nog altijd op de tweede plaats in de tussenstand staat. Henri Schmelcher, vijfde, is de enige rijder uit de top 10 die ook van de partij is met zijn Porsche. D’hondt zal vooral moeten opletten voor zijn teamgenoot Johnny Poelmans en streekrijder Bert Coene, allebei ook met een Ford Fiesta R5.

We vinden ook een aantal snelle 50-ers bij de BMW-rijders, zoals Kurt Braeckevelt en Danny Kerckhof. Misschien komt de grootste dreiging voor de R5 Masters wel vanuit Historic, want met zijn Ford Sierra Cosworth kan Stefaan Stouf wel eens voor een verrassing zorgen. Het zijn maar enkele van de snelle Masters aan de start van deze 62ste Omloop van Vlaanderen, die vrijdagavond van start gaat in Roeselare.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws