Spa-Francorchamps daagt de DTM uit

La Source, Eau Rouge, Raidillon, Blanchimont, … het zijn allemaal delen van het ‘Circuit de Spa-Francorchamps’ die elke coureur respect en een zeker ontzag inboezemen. Ze zijn niet alleen beroemd, ze zijn in de eerste plaats een echte uitdaging voor mens en machine. Wanneer de DTM het komende weekend de zesde ronde van haar seizoen afwerkt, staan ook de sterren van de DTM onder druk. Spa-Francorchamps is een circuit waar rijvaardigheid en een gezonde dosis moed belangrijker zijn dan op de meeste andere circuits. Met 7,004 kilometer is Spa-Francorchamps bovendien het langste circuit op de DTM-kalender waarop ook geen enkel ander circuit een hoogteverschil van honderd meter kent.

Sinds de start van de serie in 1984 maakt België deel uit van de DTM geschiedenis met circuits, rijders en teams. Spa-Francorchamps is na 2005 en 2020 voor de derde keer gastheer en voor twee rijders is het een thuiswedstrijd: Laurens Vanthoor met de SSR Porsche en Esteban Muth met de Walkenhorst BMW. Net als vorig jaar op Zolder krijgt Muth steun van de Belgische koninklijke familie. Prinses Delphine van Saksen-Coburg heeft ook nu een nieuwe livery ontworpen voor de #10 BMW M4 die voor het eerst in het openbaar te zien zal zijn wanneer de wagen vrijdagmiddag omstreeks 12.15 uur bij de start van de eerste vrije training de pitbox verlaat.

Sheldon van der Linde is de ‘man van het moment’ in de DTM. Op de Nürburgring behaalde de Zuid-Afrikaan al zijn derde overwinning van het seizoen met de Schubert BMW, terwijl geen van de andere coureurs meer dan één overwinning heeft en zijn belangrijkste rivaal Mirko Bortolotti nog steeds wacht op zijn eerste overwinning.

Met 110 punten staat de 23-jarige voor de elfde en twaalfde race van het seizoen op de eerste plaats in de rangschikking. Hij staat 21 punten los van de Italiaan Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini) die op de Nürburgring 28 punten liet liggen. Lucas Auer (AUT, 85) met de WINWARD Mercedes-AMG heeft drievoudig DTM-kampioen René Rast (GER, 81) met zijn ABT Audi van de derde plaats verdreven, Luca Stolz (GER, 73) is na zijn overwinning in de zondagrace met de HRT Mercedes naar de vijfde plaats achter Rast opgerukt.

De vraag is natuurlijk wat onze landgenoten Laurens Vanthoor en Esteban Muth in eigen land kunnen presteren.

Ook in België presenteert de DTM met in totaal zeven raceseries en 14 races een eersteklas autosportprogramma. De focus ligt uiteraard op DTM, maar ook de talentenpool DTM Trophy, de DTM Classic Cup met vooral voormalige DTM-wagens uit de jaren tussen 1984 en 2007 zorgen voor het beste sportieve vermaak, net als de instapseries van de BMW M2 Cup, ex-Formule 1-wagens van MAXX Formula, Ferrari Club Deutschland Racing Series en Lotus Cup Europe.

Kaarten vanaf tien euro (vrijdag) zijn te bestellen in de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com) en bij de DTM Ticket Hotline (+49 1806 991166). In het Duitstalige gebied zendt ProSieben de races op zaterdag en zondag (start van de race op beide dagen om 13.30 uur CEST) live uit vanaf 13.00 uur CEST. Races en kwalificatiesessies van alle series worden live gestreamd op DTM TV (tv.dtm.com). Alle informatie en laatste resultaten van DTM zijn te vinden op de officiële website DTM.com.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws