Kalle Rovanperä: “Niet teveel nadenken”

Kalle Rovanperä, die het evenement vorig jaar bij de eerste poging won, heeft een voorsprong van 72 punten met nog vier ronden te gaan en de mogelijkheid om zijn naam in de geschiedenis te schrijven in Griekenland als hij de rally op het podium kan finishen, afhankelijk van de resultaten van anderen.

Elfyn Evans, die de vorige keer in België tweede werd, staat derde in het klassement en is één van degenen die nog steeds in aanmerking komen voor de rijderstitel. Na twee podiumplaatsen in de laatste twee ronden zal Esapekka Lappi voor het eerst sinds 2014 weer deelnemen aan de Acropolis, terwijl Takamoto Katsuta zijn debuut zal maken met TGR WRT Next Generation.


Kalle Rovanperä: “België was een moeilijk weekend voor ons, dus in Griekenland moeten we gewoon terug op het niveau komen waar we moeten zijn en proberen een goede rally te rijden. Het kampioenschap is pas voorbij als het voorbij is, dus we kunnen er niet te veel over nadenken: We proberen gewoon uit elk evenement goede punten te halen en te controleren wat we kunnen. Griekenland was vorig jaar een mooie rally voor ons, maar onze kansen zullen dit keer afhangen van het weer. Als het droog blijft, denk ik dat het heel moeilijk wordt om vrijdag de weg te openen. Als dat zo is, zal het voor onze rivalen vlak achter ons waarschijnlijk niet veel makkelijker worden, en hopelijk kunnen we toch nog het beste uit de situatie halen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws