Niet Toyota, niet Hyundai maar wel M-Sport had een hoogdag vandaag

De Fransman Sébastien Loeb staat aan de leiding na de eerste wedstrijddag, hij moest even zijn teamgenoot Loubet voor zich dulden na een foutje maar op de laatste proef wilde de negenvoudige wereldkampioen even zijn kunnen tonen en reed een knaltijd. Pierre-Louis Loubet kon vandaag wel zijn eerste snelste tijden op de tabellen laten noteren, een heuse booste voor de jonge Fransman.

Op de derde plaats vinden we Esapekka Lappi terug met een achterstand van 8.7s op de leider. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe staan vierde op 16s met achter zich twee teamgenoten. Sordo staat vijfde op 22.2s en Tänak zesde op 31.1s.

Leider in het wereldkampioenschap Kalle Rovanperä blijft steken op de negende plaats op 1:07.8, reden hiervoor is vooral het feit dat de jonge Fin de weg moet openen en dus heel wat veegwerk heeft.

Voorlopige stand

Foto: FB Sébastien Loeb

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws