DTM Spa: Porsche pakt eerste pole, Vanthoor vijfde

De zesde manche van het DTM wordt dit weekend verreden in België, op het iconische circuit van Spa Francorchamps. Onze landgenoten actief in het kampioenschap, Laurens Vanthoor en Esteban Muth, hopen op een mooi resultaat dit weekend. Porsche toont alvast sterk met een pole én de tweede snelste tijd.

Dat Porsche sterk voor de dag komt in Spa mag wel blijken. Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche) was gisteren het snelst tijdens de eerste vrije training op Spa, Thomas Preining (Küs Team Bernhard Porsche) dan weer tijdens de tweede vrije training.

De kwalificatie vanochtend werd verreden in natte omstandigheden. Regenbanden werden gemonteerd en het deelnemersveld van 27 wagens werd losgelaten op een natte piste. Teamgenoot van Laurens Vanthoor, Dennis Olsen, reed naar de pole met een 2:30.48. Thomas Preining kwalificeerde zich als tweede, voor Lucas Auer (Mercedes-AMG Team Winward).

Laurens Vanthoor zelf reed zijn beste kwalificatie van dit seizoen. Tot nu toe kwam hij niet verder dan een 9de positie, maar daar bracht de Limburger vandaag verandering in met een vijfde tijd. Esteban Muth, die dit weekend in een Art Car (speciale livery ontworpen door Prinses Delphine) rijdt, eindigde 18de in de kwalificaties.

Race 1 start namiddag om 13u30 en is live te volgen via YouTube.

(Foto ©: Porsche Motorsport)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws