DTM Spa: Olsen wint met Porsche, Vanthoor andermaal pech

De eerste DTM race op het circuit van Spa Francorchamps werd gewonnen door polesitter Dennis Olsen in de SSR Performance Porsche. Zijn teamgenoot, Laurens Vanthoor, moest helaas alweer opgeven.

We kregen een spannende start in de Ardennen. Thomas Preining in de Küs Team Bernhard Porsche probeerde in de eerste ronde meteen de aanval in te zetten op de leiders maar verloor daarbij gedeeltelijk de controle van de wagen ter hoogte van Eau Rouge. Vanthoor schoof daardoor een plekje op, naar P3, achter Olsen en Maxi Götz (Mercedes-AMG Team Winward Racing).

Na de pitstops leek het er eerst op dat Vanthoor zijn banden niet op temperatuur kreeg. Hij verloor enkele plaatsen maar een ronde verder was het ‘over and out’. Hij bracht de wagen binnen en de Porsche verdween in de pitbox. Hoogstwaarschijnlijk een technisch euvel. De Limburger was aan een sterke race bezig en had zelfs zicht op een podiumplek, maar het mocht helaas weer niet zijn.

Opnieuw pech voor Laurens Vanthoor

De laatste minuten kregen we terug wat regen ter hoogte van de start/finish. René Rast (Team ABT Audi) kon zich mooi opwerken van de 9de naar de 5de positie, waardoor hij nu op een gedeelde tweede plek in het algemeen klassement staat samen met Bortolotti. Esteban Muth reed ook een sterke race in de Walkenhorst Motorsport BMW en klom van P18 op naar P13.

Esteban Muth reed een sterke race, maar eindigde helaas buiten de punten

Dennis Olsen reed de perfecte race, en eindigde aldus eerste in de SSR Performance Porsche. Maxi Götz eindigde uiteindelijk tweede (Mercedes-AMG Team Winward Racing), voor Thomas Preining die sterk terugkwam na zijn incident in de eerste ronde.

Morgen wordt een tweede race verreden: zelfde uur, zelfde locatie!

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws