Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe op weg naar winst

Dertien proeven zijn achter de rug en de Rally of Gods doet zijn geschiedenis alle eer aan, de WRC1 bolides worden tot het uiterste gedreven op de onverhard proeven. En net nu vinden we drie Hyundai’s op de voorlopige podiumplaatsen.

Thierry en Martijn staan aan de leiding met een voorsprong van 27.9s op Tänak en 52.9S op Sordo. Eerste vraag die naar boven komt bij deze stand: gaat het team vragen om Ott Tänak voor te laten om zodoende zijn achterstand op Rovanperä te verkleinen?

Dani Sordo dient echter ook rekening te blijven houden met Elfyn Evans, de Brit staat slechts 7.1s achter de Spanjaard. Esapekka Lappi was goed op dreef echter problemen met de benzine toevoer deden hem ook de strijd staken.

Sébastien Loeb moest de handdoek in de ring werpen na problemen met de alternator riem, de Fransman zal niet herstarten morgen. Pierre-Louis Loubet had af te rekenen met een lekke band op SS9, de problemen voor hem moesten echter nog beginnen dan. Gus Greensmith gaf op tijdens proef 11 wegens mechanische problemen en Jourdan Serderidis kreeg dan weer electrische problemen.

Kalle Rovanperä had de voorbije dagen te kampen met groot kuiswerk als eerste op de baan, vandaag ging hij echter ook nogeens in de fout en verloor meer dan 11 minuten en een deel van zijn Toyota.

Uitslag

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws