Rast op pole, Belgen achteraan

De 35-jarige Duitser René Rast heeft in zijn #33 Team Abt Audi de pole gepakt voor de tweede DTM race op het circuit van Spa-Francorchamps. Rast had daar welgeteld 2:23.424 minuten voor nodig en dat was 44 duizendste van een seconde sneller dan Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde in de #31 Schubert Motorsport BMW.

Voor onze landgenoten Laurens Vanthoor en Esteban Muth verliep Q2 minder goed. Vanthoor, die gisteren in de eerste qualifying nog een vijfde tijd op de tabellen neerzette, moest zich nu tevreden stellen met de 20ste tijd (2:25.892), met een verschil van ongeveer 2,5 seconden op de pole van Rast. Esteban Muth had 2:26.196 minuten nodig en eindigde 21ste, net achter Vanthoor dus.

Ook nu weer liet het circuit van Spa-Franchorchamps zich van haar typische kant zien en dat zijn natuurlijk de weersomstandigheden. Q2 werd gestart op regenbanden maar het Ardense asfalt droogde gaande weg op en dat had natuurlijk invloed op de tijden.

Benieuwd of onze landgenoten Vanthoor en Muth een vuist kunnen maken en zich naar voren kunnen rijden om op eigen bodem toch een mooi resultaat te bekomen. De tweede race start straks om 13.33 uur.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws