FIA WEC: WRT wint 6 Uur van Fuji

Er was niet alleen het WRC in Griekenland of het DTM op Spa Francorchamps dit weekend. Ook in Japan, op de Fuji Speedway, werd er geracet. WRT won er de FIA WEC manche in hun klasse (LMP2).

De algemene overwinning ging naar Toyota. Zij vierden een 1-2 in hun thuisland. Voor Brendon Hartley, Sebastien Buemi en Ryo Hirakawa is het al de tweede overwinning dit seizoen. De Alpine A480 Gibson (Negrao/Vaxiviere/Lapierre) vervolledigde het podium.

We willen vooral stilstaan bij de overwinning in LMP2. Het was het Belgische WRT dat opnieuw aantoonde één van de beste raceteams ter wereld te zijn door naar de overwinning te rijden. Het werd bovendien een overwinning met een extra Belgisch tintje: René Rast werd namelijk vervangen door Limburger Dries Vanthoor doordat de Duitser dit weekend actief was in Spa voor het DTM.

Foto met dank aan Dries Vanthoor Racing / Facebook.

Vanthoor, samen met Robin Frijns en Sean Gelael, reed een fantastisch knappe race en kon dankzij een slimme tactiek de JOTA Oreca Gibson voorblijven. Gonzalez/Da Costa/Stevens eindigden tweede, voor de zusterwagen van Rasmussen/Jones/Aberdein.

Ferrari boven bij de GT’s

Net zoals Toyota, kon Ferrari in GTE Pro naar een 1-2 rijden. De overwinning ging naar Alessandro Pier Guidi en James Calado, voor Miguel Molina en Antonio Fuoco. De #92 Porsche van Estre en Christensen ontbrak pure snelheid en moest tevreden zijn met een derde plek.

In GTE Am was dan weer de Aston Martin Vantage het snelst (Keating/Chaves/Sorensen), maar de Belgische Sarah Bovy reed weer een geweldige race in de Iron Dames Ferrari en eindigde knap tweede! Jan Heylen eindigde als 9de in deze klasse met de Dempsey – Proton Racing Porsche.

(Foto ©: FIA WEC)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws