GT World Challenge: Vanthoor – Weerts winnen ook Race 2 dankzij meesterstrategie

De Sprint Cup-titel haalde het jonge Belgische duo gisteren reeds binnen tijdens de eerste race op Valencia. Blijkbaar namen Dries Vanthoor en Charles Weerts daar geen genoegen mee, want het duo reed na een spectaculaire race naar de overwinning!

En die overwinning is grotendeels te danken aan de meesterstrategen van WRT. De race werd gestart onder natte omstandigheden waardoor alle teams regenbanden monteerden. Na een half uur kwamen de meeste wagens binnen voor een verplichte rijders- en bandenwissel. WRT deed daarbij een op het eerste zicht vreemde zet: het was als een van de enige topteams voorin dat geen nieuw setje regenbanden monteerde. Charles Weerts werd met slicks op een kletsnatte piste uitgestuurd.

Weerts viel zelfs terug tot een zesde plek, maar vanaf dan begon het tij te keren. De piste werd droger, Weerts reed zelfs de snelste ronde in de #32 WRT Audi R8 LMS Evo II en klom zo terug gestaag op. In de laatste (i!) ronde moest hij enkel nog Aurelien Panis (Sainteloc Junior Team Audi) en Timor Boguslavskiy (AKKODIS ASP Mercedes-AMG) voor zich dulden. Omdat beide wagens op regenbanden stonden, en deze waardeloos werden door een bijna droge piste, kon Weerts er in een van de laatste bochten nog voorbijrazen en de overwinning binnen halen. Een fantastisch einde!

Panis en Niederhauser eindigden uiteindelijk tweede, voor Marciello en Boguslavskiy. Een knappe 9de plaats voor Magnus-Baert (Sainteloc Junior Team Audi), en een 14de (De Leener), 17de (De Pauw) en 24ste (Machiels) voor de rest van de Belgen. Frédéric Vervisch moest opgeven.

(Foto ©: GT World)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws