Kalle Rovanperä viert verjaardag met leidersplaats

In de tweede wedstrijddag van de WRC-rally van Nieuw-Zeeland verdeelden Craig Breen (Ford) en Kalle Rovanperä (Toyota) de besttijden onder elkaar.

Hier en daar werden de nodige strafseconden uitgedeeld, wat een ietwat ander klassement aangeeft dan na de eerste wedstrijddag. Kalle Rovanperä voert de leiding aan en lijkt op weg om zijn verjaardag te bezegelen met een definitieve stap naar de titel. De Toyota-pion heeft nu een voorsprong van 29 seconden op zijn teamgenoot Sébastien Ogier en 46 seconden op de eerste leider, Ott Tänak (Hyundai).

Thierry Neuville volgt als vierde op 1’41” van Rovanperä.

“Het was een goede ochtend ondanks een technisch probleem,” aldus de Belg. “We hadden een probleem met de derde versnelling en die moest ik dus vermijden. Ik deed mijn best, maar het was niet gemakkelijk. We verloren iets te veel tijd op de middelste etappe, maar het had erger kunnen zijn en we hebben het overleefd. De omstandigheden waren niet zo slecht als wij, dus vanuit dat perspectief was de ochtend oké. Vanmiddag moest het ook goed komen. Het leek erop dat de etappes niet erg gewijzigd waren. Het enige probleem dat we konden hebben, is het stilstaande water als er enkele kleine lijnen zijn vanwege hevige regen. Ik dacht niet dat we vanmiddag een grote stap zouden maken. We zouden veel moeten pushen om te proberen het verschil te maken en het had geen zin om dat te doen.”

In het laatste gedeelte, met de eerste kp vanavond om 23u32 Belgische tijd, krijgen de rijders nog vier snelheidsritten voor de voeten geschoven. Powerstage is rond de klok van 4 uur zondagmorgen Belgische tijd.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws