Lander Depotter aan finish van East Belgian Rally

Na een sterke Omloop van Vlaanderen, trok Oost-Vlaming Lander Depotter afgelopen weekend ook naar de regio Sankt-Vith, voor de achtste manche van het BRC, de East Belgian Rally. Lander doet ons zijn wedstrijdverhaal.

“Vorig weekend hebben we onze 2de wedstrijd in de Clio Trophy Belgium tot een goed einde kunnen brengen op een 5de plaats en opnieuw 3de Clio Trophy Junior.

Het was een moeilijke rally in zeer moeilijke omstandigheden waardoor we opnieuw erg veel hebben kunnen bijleren. Tijdens de eerste 4 proeven was het weer wat afwisselend waardoor bandenkeuze dan ook moeilijk was. Enkele proeven waren zeer nat en de andere waren dan weer droog.

Voor de 2de boucle van 4 proeven hadden we opnieuw besloten om te starten op slicks wat niet de beste keuze was aangezien het redelijk veel begon te regenen. Tijdens de laatste 4 proeven hebben we voor een veilige bandenkeuze gekozen met als 1 doel om de finish te behalen en onze 5de plaats veilig te stellen. Het waren totaal andere proeven op een heel erg hoge snelheid, weer volledig iets nieuws voor mij.

Een grote dankuwel aan Willem Verbeke voor opnieuw de perfecte nota’s en aan Orfys Rally Rents voor het service tijdens de rally!

De volgende rally is de Aarova Rally te Oudenaarde komend weekend! Bedankt aan onze sponsors SD Metalworks, Eco-Wash Systems, Neyt Decor, Kristof Lateur Zwembaden, ORFYS en Christof Blondeel Stofferingen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws