Gunther Monnens trekt aan het langste eind in de Hemicuda rally

De 21ste editie van de Hemicuda rally zit erop. Na een openingsronde op zaterdagavond was het vandaag tijd voor het echte werk. Andy Lefevere kon zijn voorsprong verder uitbouwen vandaag. niemand kon tippen aan de rode Porsche 997 GT3. Maar ook vandaag is opnieuw gebleken dat de bloemen maar aan de meet worden gegeven.

Tijdens de laatste ronde moest Lefevere helaas de handdoek in de ring gooien na een mechanisch probleem. Zo ging de overwinning naar Gunther Monnens, eveneens in de Porsche 997 GT3. Een hele dag lang bleef Monnens de aanval inzetten, waardoor zijn inzet beloond werd. PJM Cracco moest de duimen leggen en de Porsches aan zich laten voorbij gaan. Naarmate de middag vorderde, vond Cracco zijn ritme terug met een tweede plaats als gevolg. De derde podiumplaats is voor Kurt Boone in de Mitsubishi
Evo X R4.

Kurt Boone – Hemicuda rally 2022

Paul Lietaer bleef standvastig binnen de top vijf. Na de opgaven van Lefevere eindigt Lietaer op een vierde plaats en ook winnaar bij de Historics. Chris Vandamme bleek dit weekend de snelste Alpine A110 te hebben nadat Stefaan Prinzie de foutjes van zaterdagavond nog moest goedmaken. Helaas moest Prinzie ook Bert Coene laten voorgaan waardoor de man uit de streek tevreden moet zijn met een zevende plaats. Thierry Deconinck parkeerde zijn Mitsubishi Lancer Evo X op een achtste plaats.

Stefaan Prinzie – Hemicuda rally 2022

De top tien werd afgesloten door Tobi Vandenberghe (BMW M3) en Nick Toorré (Ford Sierra RS Cosworth). Net buiten de top tien, maar zeker niet slecht gereden, zijn het duo Stijn Sonneville en Tom Debergh. Na problemen met een haperende motor reden ze een perfecte wedstrijd vanaf de middag.

Stijn Sonneville – Hemicuda rally 2022

Bij de Historics stond er geen maat op Paul Lietaer. Na de opgave van Stefaan Stouf kon enkel Nick Toorré (Ford Sierra RS Cosworth) nog wat weerstand bieden. Bram Fonteyne bracht zijn Volvo 240 naar een derde podiumplaats bij de Historics. Lorenzo Vandenheede (BMW E36 M3 Evo2) en Ludovic Vitse (Opel Astra) vullen de top vijf aan.

Nick Toorré – Hemicuda rally 2022

In divisie 12 bleek ook niemand opgewassen tegen de Renault Mégane van Stefaan T’Joens. Toch moest T’Joens opgeven op slechts enkele kilometers voor de finish door mechanische problemen. Zo gaat de zege naar Michael Lynneel (Renault Clio RS) Jeffrey Decock (Honda Integra dc2) Leander Sintubin (Citroën Saxo) en vullen het podium verder aan.

Michael Lynneel – Hemicuda rally 2022
Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws