Tobi Vandenberghe: goede test voor de Condroz

Net zoals in 2021 moesten de supporters van Tobi Vandenberghe even geduld uitoefenen, aangezien de eerste rally van het seizoen de Hemicuda Rally te Koekelare werd. Net zoals in 2021 werd aan deze wedstrijd deelgenomen als opwarming en test voor de Condroz rally in Hoei, waar ze vorig jaar 2de eindigden in de klasse na Pieter-Jan Maeyaert met de Escort.

“De Boothuis-M3 kreeg in aanloop naar de Hemicuda een nieuwe versnellingsbak en er werd tevens geopteerd om de nieuwe Extreme banden aan een grondige test te onderwerpen” aldus Tobi Vandenberghe. “Dit najaar worden de nota’s voorgelezen door Bjorn Verhamme, waarmee reeds in 2016 en 2017 een 4-tal rally’s verreden werden.

Na de nieuwe zaterdagavond-lus waren we aangenaam verrast met onze 10de stek in het algemene klassement. Het was immers sinds de Condroz ’21 geleden dat we nog een meter gereden hadden met een rallywagen. Op zondag werden doorheen de dag enkele afstellingen gewijzigd en bandenwissels doorgevoerd daar we deze wedstrijd als opwarming en test hadden ingepland richting de Condroz.

Finaal blikken we alvast tevreden terug naar de Hemicuda Rally. De wagen is technisch tiptop en binnen de intercomomgeving lijkt het alsof we reeds jaren samen op pad gaan, alhoewel dit slechts onze 5de avontuur samen betreft. Op zondagavond werd reeds een analyse opgemaakt van de gedane afstellingen in combinatie met de behaalde KP-resultaten. De komende weken zullen enkele kleine wijzigingen doorgevoerd worden. Zodat de wagen tiptop aan de start kan verschijnen begin november in de Condroz, waar we ons best voetje zullen voorzetten: het rechtse!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws