Op de best mogelijk manier terugslaan

Gilles Magnus wil in de laatste twee races van het FIA WTCR in Saoedi-Arabië (Jeddah) op de best mogelijk manier terugslaan om zo nog iets terug te kunnen geven aan het team dat zo veel voor hem heeft gedaan.

Onze landgenoot slaagde er eerder deze maand tijdens de WTCR Race of Bahrein niet in om beide races uit te rijden. In de eerste race werd Magnus aangetikt en diende onverbiddelijk op te geven. In de tweede lag hij zelf aan de basis van zijn opgave en kwam daarbij ook nog eens in aanrijding met Comtoyou Team Audi Sport teamgenoot Mehdi Bennani.

Maar Gilles is vastbesloten om het één en ander goed te maken en streeft ernaar om zijn seizoen aan het stuur van de #16 Audi RS 3 LMS in schoonheid af te sluiten.

“Wat er in Bahrein allemaal gebeurde moet ik achter me laten, het vergeten en volop naar de toekomst kijken. Kortom, klaar zijn voor die twee laatste races van het kampioenschap en het team teruggeven waar het recht op heeft en dat zijn mooie resultaten,” aldus Gilles.

De ambities naar Bahrein toe waren, wetende dat eender welke plaats in de top drie theoretisch nog mogelijk was, ronduit positief. Maar het draaide dus anders uit en ook dat is autosport. “De hoogst haalbare positie in de eindstand van het kampioenschap betreft nu de derde plaats, notabene een positie die ingenomen wordt door mijn teamgenoot Nathanaël Berton. Een glazen bol hebben we uiteraard niet, wWe zullen zien wat Jeddah brengt,” besluit Gilles.

De vrije trainingen staan komende zaterdag om 13.00 uur en 16.00 uur op het programma. Q1 start om 18.30 uur, gevolgd door Q2 om 19.05 uur en Q3 ten slotte om 19.30 uur. Racen doe we op zondag om 19.45 uur en 22.15 uur. Let op, vermelde uren betreffen de uren in lokale tijd. Tijdens onze wintertijd is het in Saoedi-Arabië twee uren later!

(foto’s met dank aan FIA WTCR Press Office)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws