Teleurstellend weekend voor Gilles Magnus

Zo positief hij ingesteld was in de aanloop naar de voorlaatste races van het FIA WTCR-kampioenschap 2022 in Bahrein, zo teleurstellend was het resultaat voor onze landgenoot Gilles Magnus na afloop.

Het weekend begon thans goed voor de jonge Magnus die in beide vrije trainingen in de top 5 vertoefde. Een gelijkaardig resultaat liet onze landgenoot noteren in de eerste kwalificatie waar hij een vijfde tijd op de tabellen zette. Hij verbeterde zijn tijd in de tweede kwalificatie, maar ook de concurrentie reed een fractie sneller wat hem naar de zevende stelling bracht en bijgevolg niet kon deelnemen aan de derde kwalificatie.

Er werd echter besloten om de motor van de Audi te wisselen waardoor Gilles in de eerste race achteraan op de laatste rij diende de te starten. Maar in de achtste bocht liep het mis voor onze landgenoot. Door een laat remmende Franco Girolami ging Nicky Catsburg in een spin. Magnus raakte in het incident betrokken en de wagen liep zware schade op aan het rechtervoorwiel wat resulteerde in een opgave. De eerste race werd gewonnen door de Spanjaard Mikel Azcona in diens Hyundai Elantra N TCR. Norbert Michelisz werd tweede, Nathanael Berthon derde

En dan stel je je de vraag of het, zo kort op het einde van het seizoen, nog erger kan. In de tweede race startte onze landgenoot van op een vierde plaats en in de vierde bocht ging het mis. Nu was het Magnus die veel te laat in de remmen ging waardoor hij met teamgenoot Mehdi Bennani in contact kwam. Ook nu moest Magnus opgeven.


De overwinning in de tweede race was voor de Hongaar Michelisz, Esteban Guerrieri werd tweede, Nicky Catsburg finishte op een derde plaats.

Een nulscore dus voor onze landgenoot daar in Bahrein waardoor Magnus van de vierde naar de zesde plaats in de algemene stand zakt. Met nog steeds 165 punten achter zijn naam wordt het nu wel erg moeilijk om na de laatste race in Saoedi-Arabië in de top 3 van de algemene rangschikking te geraken. Niet ondenkbaar, maar dan moet Magnus stevig scoren en zijn voorgangers punten laten liggen.

(foto’s met dank aan FIA WTCR Press Office)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws