Tweemaal zes uur bepalen de titelstrijd

In de nasleep van de 24H2CV, wordt dit weekend het seizoen van de 2CV Racing Cup op het Circuit van Croix-en-Ternois, in de Franse regio Pas-de-Calais, afgesloten. Op het programma staan twee wedstrijden van zes uur en daarin wordt bepaald wie de kampioenen van dit boeiende seizoen 2022 worden.

Na de afspraken in Zolder, Zandvoort, Magny-Cours en Francorchamps, gaat het voor de laatste afspraken richting Frankrijk en meer bepaald het noorden, niet ver van de Frans-Belgische grens. Voor de start van deze afsluitende dubbele race, voeren de rijders van het team JMCE het voorlopige klassement aan, met Léonard Licops als leider (473 punten) voor zijn broer Etienne (455), Patrice Lacroix (455) en Maxime Bertho (400). In het zog van de wagens met de startnummers #1 en #10, volgt Team Crespin met Claude en Michel Crespin, en met Philippe Bolland in de #65, en dat met 399 punten, terwijl Bernard Crespin enkele punten minder telt. Ook de The Golden Horse 2 komt nog in aanmerking voor de titel, met Jean-Pierre Blaise, Georges Cremer en Sébastien Piette in de #16, maar ook Télévie by P4M 2, met Medhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Yves De Kelper in de #33 volgen nog. Het wordt drummen vooraan…

Uiteraard zijn deze teams van de partij voor een finale in twee tijden, op een circuit dat perfect geschikt is voor de wedstrijden met de raceversies van de 2CV en Dyane. Zij zullen echter niet alleen zijn! In Croix-en-Ternois, zijn nog andere ‘Hybrides’ van de partij, met onder meer de #3 Mickey Racing van Michael Berben, Giuseppe Carere en Alain Boveroux, en de #4 Télévie by P4M 1, met Philippe en Maxime Marquet, naast Dominique Speelers.

In de rangen van André Blaise, wordt de kaart getrokken van de #14 The Golden Horse 1, met een comeback van Michael Devos naast Pierre-Manuel Hemroulle en de journalist/rijder Martin Businaro!

Opgepast voor de #55 AG Racing Box van Gérard en Christopher Abrahams, naast Jerry Houben, die voor de verrassing kunnen zorgen. Het wordt dus een open strijd in de rangen van de 2CV, dat evenwel zonder de #70 CGS racingteam winnaar in Magny-Cours en in Spa.

Ook in de categorie van de ‘Classiques’, wordt het seizoen 2022 op een mooie manier afgesloten. De #435 2 Pattes Foll van Lenny Cannesant, Justin Cannesant, Marie Bourgois en Guillaume Flipo vertrekt als favoriet bij de bookmakers, maar zij gaan onder meer de #161 Les Bielles de Giel, met Stéphane Bouillard, Bruno La Scala, Antoine Soubigou en Charles Blaise in het oog moeten houden, net als de #96 Rétro Racing Team van Geert Van de Velde, Lars Arys en Jurgen Van den Brande, of de #007 Deuch Gaz Team, met Quentin en Aurélien Breilly samen met Josselin Dubois.

Zaterdag 26 november is er de kwalificatie van de eerste race tussen 9u00 en 10u15, met een start om 11u00, en de finish om 17u00. Op zondag 27 november volgt dan de laatste race van 10u00 tot 16u00.

(foto’s met dank aan Jacques Letihon)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws