Maakt Gaban Motorsport het af?

Na eindelijk de 24H2CV/C1 te hebben gewonnen, maakt het Gaban Motorsport-team zich op voor de laatste uitdaging in de 2022 C1 Racing Cup, komend weekend in de Franse regio Pas-de-Calais. Deze keer is het de titel die op de to-do-lijst staat… ook al is de concurrentie meer dan ooit vastbesloten om daar een stokje voor te steken!

Na hun succes in Francorchamps lijken Maxime en Lancelot Alsteens, leiders van de competitie vóór hun teamgenoot Andy Gaban, die één resultaat minder heeft, duidelijk in het winnende kamp te zitten. Achter hen is alle hoop nog niet verloren, maar de score zal perfect moeten zijn voor Frédéric George (teamgenoot van Bruno Vermeeren in de #266 BRV-Racing), Gaël Frère en Julien Lefevre-Bauthière (#230 Revteam by Kimy Racing), het trio van de #219 KMD 219 bestaande uit Chloé Van Hove, Thomas Vanloocke en Eric Van Bael (met José Close in Croix-en-Ternois). Ook van de partij is de onvermijdelijke Christophe Cagnina (#257 Mecaperformance), die zal samenwerken met Romain Demeyer. Pierre-Cédric Henry en Mika Lottefier (#261 PCH Automotive) doen hetzelfde als in Spa en nodigen rallyrijder en kersvers Belgisch kampioen Stéphane Lefebvre uit, die als inwoner van Béthune, een van de regionale rijders van het weekend zal zijn!

Zoals u kan vaststellen, is er vooraan in het C1-peloton geen risico tot verveling en dat gedurende de twee zes uur durende races! Sommige andere teams kunnen geen kampioen meer worden, maar willen het seizoen positief afsluiten. Zo zijn er het #203 MCL Racing Team van Kenneth De Maeyer en Cédric Busin, de #216 Ca Roule 1 van Yvan Muller en Jacques Loly, de onvermijdelijke #223 Kimy Racing waarvan de bemanning tijdens het weekend zal variëren, met Régis en Arnaud Matot naast nader te bepalen rijders, de #226 Ca Roule Racing van Antoine en Maximilien Laloux, Nordin Cheriet en Christophe Chambon. De altijd formidabele #232 Néo Speed by Kimy Racing van Laurent Do, Massimo Petralia, Christophe Devis en Thierry Le Leu, de #250 Crash Test by Kimy Racing van Alain Boveroux en zijn weekendteamgenoten, de #257 Mecaperformance van Christophe Cagnina en Romain Demeyer, de #276 Oeste Kart Verde van Calvin De Groot, Fabrice Cornelis en Mathias Ronzani, of de #279 FK-Cars. Daarnaast zijn er Jahid Fazal-Karim, Dominic Sandel en Felipe Ribeiro, die kunnen rekenen op de coaching van Julien Darras, een echte kenner van de Croix-en-Ternois!

En een verrassing is altijd mogelijk van een van de vele outsider crews, met de #202 Lovicoli Racing van Billiet-Focan, de #206 BRV-Racing van Van Hecke-De Placido-De Well, de #241 Eagle Car van Dumont-Delens-Neven de #265 Team Real van Isebyt-Billiet-Van den Broeck, de #271 Oeste Kart Laranja van Baert-Bijnens-De Vlaeminck, de #299 BE Solution GSL Racing van Becerra-Bonifazio-Nardi, of de #281 Jetcraft. Bovendien zal de Zwitser Pascal Bachmann, welbekend in de GT-racerij, vergezeld door Valérie Bachmann, Jayan Fazal-Karim en een zekere Michael Berben, in het laatste weekend van het seizoen als 2CV en C1 zijn opwachting maken.

Opmerkelijk is ook de aanwezigheid van een C1 in de categorie Europa, de #466 Saint-Vincent Racing van Michael Leenders en Jonathan Demoulin. Dat is het, het podium is klaar!

De eerste race vindt plaats op zaterdag 26 november tussen 11.00 en 17.00 uur, en de tweede de volgende dag, zondag 27 november, tussen 10.00 en 16.00 uur.

(foto met dank aan Jacques Letihon)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws