Mickey Racing en The Golden Horse 2 sluiten het seizoen af

Een droge zes-uursrace op zaterdag en een natte op zondag, dat waren de ingrediënten van de finale van de 2CV Racing Cup 2022 afgelopen weekend op het Circuit van Croix-en-Ternois, in de Franse regio Pas-de-Calais. Alle ingrediënten waren verenigd om heel wat verschillende uitkomsten te hebben en uiteindelijk waren het #3 Mickey Racing en de #16 The Golden Horse 2 die aan het langste eind trokken…

De regen kwam zoals verwacht op zondag in het noorden van Frankrijkrijk, maar de race op zaterdag kende een droog verloop. De deelnemers 2CV Racing Cup hebben zich dus uitgeleefd tijdens het slotweekend. Echter niet iedereen had evenveel geluk, want de #10 JMCE 10 van Etienne Licops en Patrice Lacroix moest afrekenen met een defecte motor in de aanvangsfase, terwijl de #55 AG Racing Box van Gérard en Christopher Abrahams, samen met Jerry Houben, een probleem met de starter kende. De #14 The Golden Horse 1 van Martin Businaro, Michael Devos en Pierre-Manuel Hemroulle vertrok goed, maar raakte betrokken in twee aanrijdingen met een C1, en dat kostte hun enkele ronden.

In de rangen van Télévie by P4M, viel het ook niet mee, want de #4 van Philippe en Maxime Marquet, samen met Dominique Speleers, kenden ook technische problemen en moest naar de box, terwijl hun teamgenoten in de #33, Mehdi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Yves De Kelper, na een aanrijding dienden op te geven, als gevolg van een kapotte radiator.

De #16 The Golden Horse 2 van Jean-Pierre Blaise en Sébastien Piette reed lange tijd aan de leiding, maar kreeg af te rekenen met een breuk in de stuurinrichting na een uitschuiver…

Meer was er niet nodig om de #3 Mickey Racing van Michael Berben, Alain Boveroux en de snelle, lokale man Julien Darras te laten winnen met twee ronden bonus op de #1 JMCE 1 van Léonard Licops en Maxime Bertho, die ook een aanrijding met een C1 kenden. De derde volgde al op zeven ronden, met name de #65 Team Crespin van Claude, Bernard en Michel Crespin, naast Philippe Bolland! De #14 The Golden Horse 1, kwam na de problemen in het begin van de race terug tot de vierde plaats.

De #435 Deux Pattes Foll van Lenny en Justin Cannesant, Marie Bourgois en Guillaume Flipo won dan weer bij de ‘Classiques’ voor de #007 Deuch Gaz Team van Quentin en Aurélien Breilly, samen met Josselin Dubois, en de #98 Rétro Racing Team van Geert Van de Velde, Jurgen Van den Brande en Lars Arys.

Dezelfde namen…

Het circuit was identiek, maar de weersomstandigheden waren helemaal anders op zondag. De regen was van de partij van de eerste tot de laatste minuut in Croix-en-Ternois. De #1 JMCE 1 van Léonard Licops en Maxime Bertho was het beste weg, maar een vastgelopen wiellager deed hen de das om. Vervolgens begon de #16 The Golden Horse 2 van Jean-Pierre Blaise en Sébastien Piette aan een ‘one-car-show’ en niemand kon hen nog iets in de weg leggen! Het team van André Blaise beëindigde het seizoen op een mooie manier en droeg de zege op aan de zieke teamgenoot Georges Cremer, die er in het noorden van Frankrijk niet bij kon zijn.

De #55 AG Racing Box van Gérard Abrahams, Christopher Abrahams en Jerry Houben kende pech op zaterdag, maar op zondag werd het een mooie tweede plaats, voor de #10 JMCE 10 van Etienne Licops en Patrice Lacroix, een andere pechvogel op zaterdag.

De #3 Mickey Racing van Michael Berben, Alain Boveroux en Julien Darras moest zich na een uitstap in de zandbak tevredenstellen met een vierde plaats, een handvol seconden voor de #46 JCLD by Pi-R Sytem van José Close, Jean-Paul Lempereur en Jordan Donnay, op zaterdag ook het slachtoffer van mechanische pech.

Op zondag waren er ook pechvolgels en onder hen: de #65 Team Crespin van Crespin-Crespin-Crespin-Bolland, die met de banden sukkelden in de regen, de #33 Télévie by P4M 2 van Bouchereau-Bressan-De Kelper, want zij maakten een uitstap in de zandbak, maar ook de #14 The Golden Horse 1 van Businaro-Devos-Hemroulle, die opnieuw een akkefietje hadden met een C1, met als gevolg schade aan de ophanging, stuurinrichting, cardan en remmen.

Bij de ‘Classiques’, zagen we een stevige strijd waarbij de #007 Deuch Gaz Team van Quentin Breilly, Aurélien Breilly en Josselin Dubois uiteindelijk de laatste zege van het seizoen pakte, voor de #98 Rétro Racing van Van de Velde-Van den Brande-Arys en de #435 Deux Pattes Foll van Cannesant-Cannesant-Bourgois-Flipo.

Het is nog wachten op alle details van de einduitslag van de 2CV Racing Cup 2022, maar Léonard Licops, de vaste man in de #1 JMCE 1, pakt de titel voor zijn teamgenoot Maxime Bertho, die in Magny-Cours er niet bij was. De rest volgt, net als de kalender voor 2023…

(foto’s met dank aan Jacques Letihon)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws