Romain Grosjean binnenkort aan de slag bij Lamborghini

Voormalig Formule 1-piloot Romain Grosjean maakt volgende maand zijn debuut in de Rolex 24 Uur van Daytona met de iconische Italiaanse renstal Lamborghini.

Grosjean tekende aldus een contract als fabriekspiloot bij Lamborghini. De Fransman maakt volgende maand zijn debuut in een Iron Lynx Lamborghini Huracan GT3 EVO2, in afwachting van zijn ontwikkelings- en racetaken met de nieuwe LMDh wagen van de fabrikant.

De 36-jarige, die fulltime blijft rijden voor Andretti Autosport in de NTT IndyCar Series, zal samen met Lamborghini-fabriekscoureurs Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti en een vierde, nog aan te kondigen piloot deelnemen aan de Rolex 24 in een GTD Pro-klasse van het nieuwe Iron Lynx-partnerschap.

Grosjean zal volgend jaar ook deelnemen aan andere GT3-endurance-evenementen, waarvan het volledige programma later bekend wordt gemaakt.

Daarnaast zal hij samen met Caldarelli en Bortolotti dienen als testrijders voor de nog te ontwikkelen LMDh-auto van Lamborghini Iron Lynx, die vanaf 2024 zal deelnemen aan races van het FIA World Endurance Championship en de IMSA Michelin Endurance Cup.

“Het is een eer om bij Lamborghini te mogen rijden; het is zo’n iconisch merk voor iedereen die van auto’s houdt, inclusief mezelf en mijn kinderen”, aldus Grosjean.

Grosjean zal het onder andere opnemen tegen onze landgenoot Laurens Vanthoor, die de Rolex 24 Uur van Daytona zal betwisten met Pfaff Motorsports in de gloednieuwe Porsche 992 GT3 R.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws