Gulf 12H: AF Corse Ferrari wint, Belgen kennen vooral pech

De laatste manche van het Intercontinental GT Challenge, georganiseerd door de SRO Motorsports Group werd afgelopen wekend verreden op het Yas Marina Circuit. De AF Corse Ferrari van Fuoco/Pier Guidi/Calado, trok daarbij aan het langste eind.

AF Corse eiste de overwinning op in de laatste fabrieksuitstap voor de Ferrari 488, na een controlerende slotrace van Antonio Fuoco, James Calado en Alessandro Pier Guidi. Dani Juncadella werd ondertussen gekroond tot Intercontinental GT Challenge kampioen, ondanks het feit dat zijn Mercedes-AMG Team GruppeM in het tweede uur uitviel.

Fuoco bracht de Ferrari 488 GT3 Evo 2020 met nr. 71 naar een overwinning met een voorsprong 14,388 seconden op de zusterwagen nr. 50 van Nicklas Nielsen, Alessio Rovera en Davide Rigon in een race vol incidenten en strategieën op Yas Marina Circuit. Audi Sport Team Sainteloc eindigde als derde, met Christopher Haase, Patrick Niederhauser en Erwan Bastard in de R8 LMS evo II GT3.

Veel pech, ook voor de Belgen

Vele topfavorieten vielen vroegtijdig uit. Maro Engel, Maxi Götz en Lucas Auer (GruppeM Mercedes-AMG) kwamen slechts 30 ronden ver, het trio Marciello/Juncadelle/Gounon in de zusterwagen kwam niet veel verder.

Maar ook onze landgenoten bleven niet gespaard. Gilles Magnus reed enige tijd in de voorste gelederen na enkele sterke stints maar na 285 ronden gaf de Audi R8 van het Sainteloc Junior Team er de brui aan. Tom Boonen eindigde vijfde in GT3 A, met de Saalocin Racing Porsche GT3 R die hij deelde met Stéphane & Peter Kox en Nico Pronk.

Gilles Magnus, Gulf 12 Hours 2022, Saintéloc Racing, Audi Sport
Magnus aan het werk in de Sainteloc Junior Team Audi

Enige opsteker was er dit weekend voor Laurent de Meeus. Hij eindigde knap tweede in GT3 A met de AF Corse Ferrari.

(Foto: IGTC)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws