WRT met 2 wagens naar GT World Challenge en 12H Bathurst

Leuk nieuws vanavond, want het Belgische WRT kondigde aan 2 BMW M4 GT3 te zullen inzetten in het Europese GT World Challenge kampioenschap. Bovendien zullen we begin februari al voor de eerste keer de nieuwe bolides in actie zien, en dit tijdens de 12 Uur van Bathurst.

Wat betreft het GT World Challenge kampioenschap, het Europese GT3 kampioenschap, zullen we opnieuw het vertrouwde duo Dries Vanthoor – Charles Weerts aan het werk zien. Samen zullen zij strijden voor de overwinning in de Sprint Cup. Voor de Endurance Cup krijgt het duo steun van een andere BMW fabriekspiloot, namelijk Sheldon van der Linde. De jonge Zuid-Afrikaan kroonde zich afgelopen seizoen nog tot DTM kampioen.

Ook in de andere wagen zien we een Belg aan het werk. Maxime Martin neemt plaats achter het stuur van de #46 BMW M4 GT3, met uiteraard Valentino Rossi aan zijn zijde. In de Endurance Cup krijgen zij versterking van Augusto Farfus Junior.

24 Uur van Dubai en Bathurst 12H

De eerste officiële race die WRT zal betwisten met hun nieuwe bolides is de 24 Uur van Dubai. Zowel Vanthoor als Martin zullen er aan het werk te zien zijn, zij het wel in verschillende wagens. Begin februari trekt men dan naar Australië voor de 12 Uur van Bathurst. Bovenstaande rijdersduo’s zullen daar voor het eerst samen aan de slag gaan.

(Foto’s ©: WRT/Brecht Decancq)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws