Vanwall Racing verwelkomt Esteban Muth

Afgelopen december kreeg Esteban Muth de kans om de Vanwall Vandervell 680 LM Hypercar te besturen op de circuits van Catalunya-Barcelona en Motorland Aragon. Deze tests gaven Muth de kans om nauw samen te werken met het team en toonden zijn natuurlijke talent en potentieel.


Rijden met een LM Hypercar is een logische progressie voor de carrière van Esteban. Na een succesvolle kartcarrière door als tweede over de finish te komen in het CIK FIA Wereldkampioenschap, ging de jonge Belg verder met single-seaters, waaronder de Formule 4 in Frankrijk, Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland, Eurocup Formule Renault en F3 in Japan, voordat hij overstapte naar GT4 en GT3 in de DTM.

Esteban moest 2022 echter noodgedwongen vroegtijdig stoppen omwille van medische problemen. In voorbereiding op dit seizoen begon onze landgenoot dan met de testritten bij Vanwall.

Esteban Muth, DTM


“Het is duidelijk dat endurance in de lift zit en dat voor elke rijder die wil schitteren op het internationale toneel, het FIA WEC een discipline is die niet genegeerd kan worden, aldus Esteban. Met de invoering van het FIA Hypercar-reglement ziet de toekomst er rooskleurig uit en daarenboven is een merk als Vanwall iets heel speciaals. Het is een absoluut genoegen om uitgenodigd te worden om dit team te vervoegen als officiële test- en reserverijder. Uiteraard hoop ik op een dag in een race achter het stuur van deze prachtige Vanwall Vandervell 680 te zitten. Het is het begin van een groot avontuur, dat ik zal combineren met een ander programma.”

Als onderdeel van het Floyd Vanwall Racing team, zal Esteban worden ondergedompeld in het team, zowel op het circuit als in de fabriek in Greding. Hij zal nauw samenwerken met verschillende afdelingen om zijn integratie met het team te maximaliseren. Het Floyd Vanwall Racing Team zet dit seizoen de Vanwall Vandervell 680 in bij de Hypercars van het FIA World Endurance Championship met Tom Dillmann, Esteban Guerieri en voormalig F1-kampioen Jacques Villeneuve achter het stuur.

Foto’s Vanwall met dank aan Vanwall Racing (facebook).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws