Vroege voorsprong voor Ogier na eerste dag

De Fransman Sébastien Ogier opende sterk op die eerste dag gisteren waar er twee klassementsproeven op het programma stonden. In beide klassementsproeven was de achtvoudige winnaar van de Rallye Monte-Carlo het snelst. Onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hebben zich in een ijzige bocht wat laten vangen waarna de motor afsloeg en er kostbare seconden verloren gingen.

Op die eerste klassementsproef ‘La Bollène-Vésubie – Col de Turini 1’ zette Ogier zijn teamgenoot Elfyn Evans op 1,3 seconden en onze landgenoten al op zes. Katsuta en Rovanperä finishten als vierde en vijfde, de zesde en zevende tijd was er voor Ford-rijders Tänak en Loubet, genavigeerd door onze landgenoot Nicolas Gilsoul. Lappi en Sordo eindigden op een achtste en negende plaats.

Grégoire Munster en Louis Louka eindigden in die eerste kp op een 25st plaats (16de in WRC2).

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Minder goed verliep het dus voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe in die tweede klassementsproef. Nu ja, minder goed is veel gezegd, maar in een gladde bocht liep het even fout, de motor sloeg af en het duo verloor kostbare seconden. Maar onze landgenoten finishten alsnog op een vierde plaats op 9,5 seconden voor alweer een zeer sterke Sébastien Ogier en Elfyn Evans. Ott Tänak pakte een derde plaats op 6,8 seconden van Ogier. Rovanperä werd vijfde, Sordo zesde.

Foto facebook Pierre-Louis Loubet.

Een zevende tijd was er voor Loubet/Gilsoul. Jourdan Serderidis, genavigeerd door Frédéric Miclotte, is op de sukkel. De Griek was 40ste in de eerste kp en 49ste in de tweede.

Ogier dus aan de leiding met in totaal zes seconden voorsprong op teamgenoot Evans en 15,4 op Tänak. Onze landgenoten volgen op P4 met 0,1 sec. achterstand op de Est. Rovanperä volgt op vijf op 17,1 sec.

Foto facebook Grégoire Munster

Grégoire Munster en Louis Louka volgen op een 22ste plaats algemeen (13de in WRC2). “We waren wellicht te voorzichtig tijdens die eerste twee proeven, maar ergens is dat niet meer dan normaal. Dit parcours vraagt 100% van alles wat de wagen kan en daar zijn we op dit moment nog niet aan toe. Het leerproces zet zich voort,” aldus Munster.

(foto Ogier – facebook Sébastien Ogier).