Het langs de positieve kant bekijken

We kunnen er niet omheen, tijdens de 91ste ‘Rallye Automobile Monte-Carlo’ stond er geen maat op het Toyota GAZOO Racing WRT met voornamelijk Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä in de hoofdrollen. Toyota zette maar liefst 16 van de 18 snelste tijden (9 x Ogier, 6 x Rovanperä, 1 x Evans) op de tabellen.


Hyundai Motorsport, of moeten we zeggen onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, moesten zich deze rally tevreden stellen met twee snelste tijden. Teamgenoten Lappi en Sordo kwamen in feite niet in het stuk voor. Vier keer een vijfde tijd voor Lappi en één keer een vijfde tijd voor Sordo, dat waren de beste prestaties van de andere Hyundai rijders.


Het is duidelijk dat het Zuid-Koreaanse merk nog wat werk heeft om Toyota bij te benen, dat is althans het algemeen beeld na afloop van deze Monte-Carlo. Desondanks hebben onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe alles gegeven en uiteindelijk een mooie derde plaats behaald.


“Wij hebben het afgelopen weekend inderdaad alles gegeven maar we waren wel liever wat meer in strijd om de overwinning geweest. Maar we bekijken het graag van de positieve kant, dit was een goede start van het nieuwe seizoen, zeker als we het vergelijken met vorig jaar toen we als zesde eindigden. Toegegeven, de snelheid was niet top, maar was in feite ook niet slecht te noemen. Er is dus nog helemaal geen reden tot paniek. We hadden blijkbaar meer last van bandenslijtage in vergelijking met de anderen en zelfs als we risico’s namen konden we niet evenaren, laat staan bijbenen. Met dit in het achterhoofd beseften we al snel wat het hoogst haalbare zou zijn en wat we moesten doen en dat was de wagen op de baan houden. Uiteindelijk is het natuurlijk geweldig om in de Monte-Carlo weer op het podium te staan. Zweden wordt dan weer een totaal andere rally, maar wel eentje waar we dadelijk moeten staan,” besluit een tevreden Thierry Neuville.

(foto’s met dank aan Hyundai Motorsport)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws