Achtste plaats voor Grégoire Munster bij M-Sport debuut

Grégoire Munster en co Louis Louka eindigden afgelopen weekend in de ‘Rallye Monte-Carlo’ in de #25 M-Sport Ford Fiesta MKII op een achtste plaats in de klasse WRC2 en 17de algemeen. Voor onze landgenoten, voor wie het de eerste rally was in de Ford en de wagen bijgevolg nog moesten leren kennen, was het misschien niet direct een ‘wauw resultaat’. Maar dat komt nog wel …


RallyandRaces nam contact op met Grégoire die het volgende wist te vertellen over zijn deelname aan de Monte-Carlo.

“We zijn in het algemeen zeer tevreden over de progressie die we gemaakt hebben tijdens de rally alsook over alle data die we hebben kunnen verzamelen met betrekking tot diverse setups, afstellingen en dergelijke meer. Het was, een beetje tegen alle verwachtingen in een vrije droge rally, maar dat stelde ons en het team wel in staat om het een en ander te proberen en uit te testen. Toegegeven, achteraf bekeken is het resultaat misschien niet echt bevredigend, maar we kennen nu wel de punten waar we aan moeten werken en die gaan we uiteraard meepakken en finetunen voor de volgende rally. De Ford is echt heel anders dan wat we gewend waren bij de Hyundai en dat is uiteraard even wennen. De Hyundai was vrij hard op het gebied van rijstijl terwijl de Ford heel soepel is, veel meer in beweging is en daar moet ik me nog wat naar schikken. Ik twijfel er dan ook niet aan wanneer we de afstellingen gevonden hebben die bij mijn rijstel passen alles wel goed komt,” aldus Grégoire Munster die zich nu kan focussen op zijn deelname in Zweden.

(foto’s met dank aan Grégoire Munster – facebook)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws