Kalle Rovanperä aan de leiding in Zweden

Umeå Sprint 1, 5.16 km tegen de klok om de rally op gang te trekken en meteen was Kalle Rovanperä bij de pinken. Hij deed er 3:23.3 over waarmee de Fin 1.6s sneller was dan Ott Tänak in de Puma. Elfyn Evans moest 3.1s toegeven op zijn teamgenoot maar was op zijn beurt 0.8s sneller dan Esapekka Lappi. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe moesten op deze korte openingsproef reeds 5s toegeven.


Thierry Neuville: “Ik was misschien te voorzichtig. Ik voel de grip niet om eerlijk te zijn, dus geen geweldige proef voor ons. Het is oké.”

Kalle Rovanperä: “Deze proef was best oké. Op sommige stukken is het vrij glad met de losse sneeuw, maar verder was het best goed. Ik had alleen niet het gevoel dat ik zo goed reed.”

Esapekka Lappi: “Het is vrij lastig met het remmen. Ik kon de auto niet opnieuw starten onder het remmen en we gingen recht op de bank af. Zo gaat dat op het ijs als je de wielen blokkeert.”

Voorlopige stand

Foto: Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws