V8 Racing opnieuw met de Camaro

Na een geweldig seizoen in 2022 met enkele mooie podiumplaatsen en zelfs overwinningen in de ‘PRO/AM’ klasse, heeft V8 Racing vandaag aangekondigd dat ze dit jaar weer op de grid staan met hun prachtige Amerikaanse auto.

Deze iets oudere ‘mussle car’ bleek vorig seizoen tijdens de verschillende raceweeks helemaal niet onder te liggen tegen de nieuwere GT-auto’s want de twee coureurs, Dante Rappange (NL) en Kenny Herremans (B), die dit jaar weer samen rijden, waren elk raceweekend vooraan te vinden. Tijdens de laatste race in Barcelona werden ze zelfs algemeen winnaar waardoor ze mooi als vice-kampioen eindigden in hun klasse.

In 2023 is het afwachten wat de Camaro kan bereiken in de ‘SILVER’-klasse, maar dat het niet eenvoudig zal zijn, staat als een kei boven water. In de inschrijvingslijst, die weer een heel mooi en groot aantal auto’s telt, zien we veel concurrentie met vooral veel nieuwe GT’s.

Toch blijven beide coureurs zeer gemotiveerd en hopen ze snel achter het stuur te kruipen voor hun eerste tests.

Kenny: “Ik had nooit durven dromen wat we vorig jaar bereikt hebben. Dankzij het team dat vaak de juiste strategie koos, zaten we bijna altijd vooraan. Dit jaar denk ik dat het moeilijker zal worden omdat onze auto niet de jongste is en de nieuwste generatie GT-auto’s niet alleen lichter, maar uiteraard ook eenvoudiger te besturen zijn. Dat maakt de uitdaging nog aantrekkelijker.”

Over uitdagingen gesproken laat Kenny Herremans weten dat er heel wat mooie aanbiedingen waren na het mooie seizoen 2022. “Laat me vooral zeggen heel gelukkig te zijn dat ik dankzij enkele trouwe partners weer kan deelnemen aan dit mooie kampioenschap en dat we zeker zullen proberen om het de titelkandidaten moeilijk te maken. Er waren inderdaad enkele zeer mooie aanbiedingen om reeds een stapje hogerop te racen maar ik ben hier heel nuchter in en verkies nog een jaar ervaring op te doen met het team welke mij vorig jaar aan boord nam,” besluit Kenny Herremans.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws