GT World Challenge: Magnus topt de tabellen tijdens testdag

Dezer dagen vinden de officiële testdagen plaats voor het Fanatec GT World Challenge Europe dat over 44 dagen van start gaat in Monza. Onze landgenoot Gilles Magnus was gisteren het snelst op Paul Ricard.

Het mag dus wel gezegd worden dat Magnus & co de verwachtingen voor dit seizoen nog een stukje scherper stellen. Met een rondje van 1 minuut 53.294 in de ochtend was Magnus het snelst in de #11 Comtoyou Racing Audi.

Magnus reed vorig jaar al in het GT World Challenge samen met een andere landgenoot, Nicolas Baert. Het duo deed het uitstekend en er wordt verwacht dat we dezelfde equipe dit jaar opnieuw in actie zullen zien in zowel het Sprint- als Endurance kampioenschap.

In de tweede sessie, ’s namiddags, was het Mattia Drudi (Tresor Attempto Racing Audi) die de snelste tijd kon neerzetten. Hij kon met zijn 1:53.726 de tijd van Magnus niet meer verbeteren.

Vandaag wordt de tweede en laatste testdag verreden op het zonnige circuit van Paul Ricard.

(Foto’s ©: SRO)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws