Eerste manche NLS met veel Belgen

Dit weekend gaan de Nürburgring Langstrecken Series met de 68ste ADAC Westfalenfahrt van start met een race van vier uur door de ‘Groene Hel’. De fans kunnen zich opnieuw verheugen want het startveld is ronduit indrukwekkend en de seizoensopener biedt dan ook enkele verrassingen. Ook RallyandRaces is er dit weekend bij.

Wat te verwachten?

Heel wat want in deze NLS1 gaan maar liefst 295 rijders uit 31 landen met wagens van 17 verschillende merken de uitdaging aan. Twee wagens springen er meteen uit en dat zijn de Ferrari’s 296 GT3 van Frikadelli Racing en WTM by Rinaldi Racing die hun Europose debuut maken. Het nieuwe vlaggenschip uit Maranello is niet alleen een absolute blikvanger, maar heeft ook potentie voor succes. Felipe Fernández Laser en Klaus Abbelen zien we achter het stuur van het exemplaar ingezet door Frikadelli terwijl Leonard Weiss, Jochen Krumbach en Daniel Keilwitz om de beurt in de WTM Ferrari zullen rijden. Ook Abt Sportsline reikt naar de sterren. Met de Lamborghini Huracan GT3 vertrouwt het succesvolle raceteam uit het Duitse Kempten ook op het Italiaanse merk. Kelvin Van der Linde en Marco Mapelli zullen in de cockpit rouleren. Ook de auto van Maximilian Hackländer die voor Konrad Motorsport rijdt heeft een stier op de motorkap.

Falken Motorsports, Dinamic GT, Rutronik Racing, Huber Motorsport en Manthey EMA gaan de strijd aan met de nieuwe Porsche 911 GT3 R. Het Haupt Racing Team, Schnitzelalm Racing en CP Racing op hun beurt zullen elk een Mercedes-AMG GT3s naar de startgrid brengen. Walkenhorst Motorsport, ROWE RACING en het BMW Junior Team blijven vertrouwen op de BMW M4 GT3. Twee Audi R8 LMS GT3 EVO II zijn ingeschreven door Scherer Sport PHX en Car Collection. Tot slot zijn er twee Aston Martin Vantage AMR GT3’s van PROsport-Racing.

Heel wat Belgen aan de start

Dat we meer dan reden genoeg hebben om naar die eerste manche te volgen is het aantal landgenoten, in welke categorie dan ook, dat er aan de start komt. Headliner aan Belgische zijde is ongetwijfeld het duo Dries Vanthoor en Maxime Martin in de #98 ROWE Racing BMW M4 GT3 Pro. Ongetwijfeld zijn zij één van de favorieten. Gilles Magnus, met Luca Enstler en Dennis Marschall als teamgenoten, zien we in de #33 Audi Sport Team Car Collection Audi R8 LMS GT3 Pro. Ook Maxime Soulet is aanwezig, hij gaat de race aan in de #45 CP Racing Mercedes-AMG GT3 samen met de Amerikanen Charles Espenlaub en Shane Lewis. Maxime Dumarey van zijn kant zien we aan het stuur van de #17 PROsport-Racing Aston Martin Vantage AMR dat hij deelt met Christoph Breuer.

Met het nummer 104 op de deuren van de Porsche 911 GT3 Cup rijdt Simon Balcaen samen met Jörg Viebahn.

In de #266 Porsche 718 Cayman GTS van het Belgische HYRacing-AMC Sankt-Vith drie landgenoten aan het stuur. Olivier Muytjens, Jacques Derrene en ‘Brody’ zullen er bijgestaan worden door de Italiaan Bruno Barbaro.

Ook in een Porsche Cayman, maar dan een GT4 rijdt Didier Glorieux samen met Cabell Fisher in de#932 van het Black Facon Team TEXTAR. Jarno D’Hauw doet het met Micah Stanley in de #466 Walkenhorst Motorsport Hyundai i30N. Niet of nog niet op de deelnemerslijst, maar uit goede bron heeft onze redactie vernomen dat ook Nico Verdonck zal rijden en dit samen met Mike David Ortmann in de #37 PROsport-Racing Aston Martin Vantage AMR.

Foto’s RallyandRaces 2022.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws