Tänak twee keer op de ‘Street Stage’, Neuville vierde algemeen

Nadat de Est eerder op de dag tijdens de shakedown een zevende tijd liet noteren was hij gisterenavond (lokale tijd – tijdsverschil met België is +7 uren) op de 1,12 km lange Street Stage tot twee keer toe de snelste van de 12 startende wagens. De Street stage werd verreden in Guanajuato, een UNESCO Werelderfgoedstad en dat lokte traditiegetrouw een massa volk.

In zijn eerste passage was de Est 0,8 seconden sneller dan Kalle Rovanperä en 1,3 dan Esapekka Lappi. De vierde tijd, met een verschil van 1,5 sec. was voor Elfyn Evans gevolgd door onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe op 1,7.

Een klein half uur later, om 20.28 uur (lokale tijd) zette de 35-jarige Est in zijn Ford Puma Hybrid Rally1 opnieuw de snelste tijd op de tabellen. Opnieuw was Kalle Rovanperä tweede, nu met een verschil van 0,9 sec. en opnieuw was de derde tijd voor Lappi, opnieuw met een zelfde tijd als zijn voorganger Kalle (0,9).

Sébastien Ogier, die in de eerste doortocht een zevende tijd realiseerde, werd nu vierde op één seconde. Ook nu werden onze landgenoten vijfde.

Loubet, genavigeerd door Nicolas Gilsoul, reed een achtste en zevende tijd. Jourdan Serderidis met Fréderic Miclotte reden een 19de en 17de tijd.

In de algemene rangschikking geeft dat dat Tänak een voorsprong heeft van 1,7 seconden op Rovanperä en 2,2 op Lappi. Onze landgenoten Neuville/Wydaeghe volgen met een zelfde tijd (2,8 sec.) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Loubet/Gilsoul staan achtste op 3,7 sec., Serderidis/Miclotte 17de op 12,9 seconden.

Vandaag om 08.43 uur (lokale tijd (15.43 uur Belgische) staan er acht klassementsproeven op het programma.

(foto’s met dank aan Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing en facebook Ott Tänak)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws