FIA WEC: Ferrari pakt verrassend de pole in nieuw Hypercar-tijdperk

Dit weekend vindt de eerste manche van het FIA WEC plaats, de 1000 Miles van Sebring. Het belooft een spannend seizoen te worden in dit nieuwe Hypercar-tijdperk met tal van constructeurs die meestrijden in de hoogste klasse. Ferrari pakte vannacht verrassend de pole.

Het was Antonio Fuoco die de verrassende pole achter zijn naam mocht schrijven. Toyota bleek namelijk tijdens de officiële testdagen vorig weekend over de beste papieren te beschikken. Een eerste pole positie van het seizoen leek dus een makkelijke opdracht te worden voor de Japanners. Dat was echter buiten de Italianen van Ferrari gerekend want Antonio Fuoco toverde een snelle 1:45.067 uit zijn hoed met de Ferrari 499P. Toyota Gazoo Racing moest vrede nemen met plek 2 (Buemi/Hartley/Hirakawa) en 3 (Conway/Kobayashi/Lopez). Ook de tweede Ferrari 499P van Pier Guidi/Calado/Giovinazzi kon nog een 1:45.874 neerzetten, goed voor P4. Cadillac nestelt zich op plek 5 (Bamber/Lynn/Westbrook).

Porsche en Peugeot achtervolgen

Porsche kent niet de verhoopte ‘blitzstart’. Laurens Vanthoor, Kevin Estre en Andre Lotterer starten vanop de 6de positie in de 963 van Penske Motorsport maar waren in de kwalificaties een dikke 2 seconden trager dan de snelste tijd van Ferrari. Ook Peugeot kan het hoge tempo nog niet aan.

LMP2 en LMGTE Am

In de LMP2-klasse was het de United Autosports wagen die naar de pole reed (Pierson/Blomqvist/Jarvis). WRT moet zich tevreden stellen met P3 (Gelael/Frijns/Habsburg) en P6 (Andrade/Kubica/Deletraz).

En wat met onze overige landgenoten, Sarah Bovy, Ulysse De Pauw en Alessio Picariello? Bovy pakte de pole op magistrale wijze in de Iron Dames Porsche. Een ongelofelijk knappe prestatie! Ulysse De Pauw vertrekt vanop P5 (AF Corse Ferrari), Picariello voorlaatste (Iron Lynx Porsche).

U kan de hoogtepunten van de kwalificatie hier herbekijken:

De race gaat over een goede 6 uur van start!

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws