Thierry Neuville na moeilijke eerste dag toch tevreden

Een voorlopig vierde plaats is het resultaat van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe na een dag met toch wel wat mechanische problemen.

Thierry Neuville: “Ik denk dat we meer verwacht hadden van de dag, maar we hadden een paar situaties die ons tijd kostten. In de ochtendlus, in SS4, hadden we een harde compressie op de auto, waarbij we een hobbel raakten die er in de verkenning niet was, waardoor de hybride verloren ging. In deze specifieke etappe, op grote hoogte en met lange rechte stukken, verloren we veel tijd en dat beïnvloedde onze positie. Ik heb de hele dag aan de auto gewerkt; we hadden wat problemen met de aandrijfas in de hitte – het vet was weg – dus dat moesten we tussen elke etappe door proberen te repareren. We hadden ook een geblokkeerde rechter achterdemper in SS8, wat misschien te maken had met het ochtendprobleem, maar dat konden we verhelpen. Het had ons meer tijd kunnen kosten, dus we hadden geluk dat we het einde haalden. Uiteindelijk hebben we 20 seconden voorsprong op Rovanperä en minder dan tien op Evans, dus ik denk dat we het vandaag goed gedaan hebben.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws