Ferre Demyttenaere: extra ervaring in Tielt

Co-piloot Ferre Demyttenaere maakte in de TAC Rally zijn BRC-debuut. Naast Koen Verhaeghe beleefde hij een geslaagde vuurdoop. Zijn wedstrijdverhaal:

“TAC rally werd op voorhand aan mij uitgelegd als een zeer gladde intensieve rally, voor zowel piloot als copiloot. Na de TBR Shortrally vorig jaar was dit voor mij de eerste rally naast Koen. Daarnaast was het ook mijn eerste BRC wedstrijd.

Een wedstrijd om U tegen te zeggen dus!

Donderdag namen we deel aan de shakedown, na alle Rally 2’s en uitgenodigde piloten was het om 19 uur aan ons. Juist voor de start had nog een regenbui over het parcours gepasseerd . Zo werd de testrit nog gladder dan deze al was. Coupuren die zo vuil waren dat wagens tijdens het couperen vast raakten. We namen deze shakedown zeer rustig zodat we geen schade zouden hadden om zaterdag aan de start te komen. Na 2 passages gingen we terug huiswaarts, Het traject lag er te vuil bij om goed te kunnen testen.

Vrijdag startte de verkenning, hierbij zagen we dat het er zaterdag vuil zou bijliggen en dat het voor ons enkel maar hopen zou zijn op goed weer om het niet erger te maken. De weergoden stonden aan onze kant en zaterdag startte de rally in het droge. De spanning begon toen we onze timekaart kregen aan het podium. Maar eens de lichten op groen stonden was de stress weg en startte de eerste special. Rustig begonnen aan de rally en we namen een minimum aan risico. Dit was belangrijk want de eerste boucle was nog niet volledig gedaan en er waren al verschillende opgaves. Elke ronde versnelden we wel ons tempo.

In de 3de en laatste ronde zagen we dat we niet meer konden klimmen of zakken binnen het klassement bij de historics. We hielden ons tempo vast en gaven we het publiek ook wat moois met heel wat zijwaartse passages. Na een vermoeiende dag kwamen we aan de finish als 40ste algemeen en 5de bij de historics. Met een brede lach op ons gezicht en heel wat ervaring extra kijken we terug op een mooie rally.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws