ELMS & LMC Barcelona, met winst voor Picariello

Ook op het circuit de Barcelona Catalunya werd er het afgelopen weekend geracet. Op het programma stonden onder andere de 4 Hours of Barcelona, de eerste race van de European Le Mans Series maar ook de eerste wedstrijd in de Le Mans Cup.

De overwinning in de 4 Hours of Barcelona ging naar de #34 Racing Team Turkey Oreca 07 Gibson van Yoluc, Eastwood en Deletraz. Tweede werd de #30 Duqueine Team Oreca 07 Gibson van Pino, Binder en Jani en dit op 2,363 sec. Net buiten de top 10, op een 11de plaats, eindigde onze landgenoot Tom Van Rompuy in de #3 DKR Engineering Oreca 07 – Gibson samen met teamgenoten Alvarez en Berthon.

Het mooiste resultaat aan Belgische zijde kwam er ongetwijfeld van onze landgenoot Alessio Picariello die samen met teamgenoten Hardwick en Robichon in de #16 Proton Competition Porsche 911-RSR 19 de overwinning pakten in de klasse LM GTE. Nog in die LM GTE eindigde Ulysse De Pauw in de #51 AF Corse Ferrari 488 GTE evo op een zesde plaats.

Ook de eerste race van het seizoen van de Michelin Le Mans Cup werd afgelopen weekend verreden. Het werd uiteindelijk een race waarbij de safety car maar liefst vijf keer moest uitrijden. Brent Verheyen debuteerde in de LMC en dit met Pieder Decurtins in de #67 Haegeli by T2 Racing Duqueine – M30 – D08 – Nissan. Het duo pakte in een deelnemersveld van 30 wagens de 13de plaats.

(foto’s met dank aan ELMS Press en LMC Press)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws