Koen Verhaeghe tevreden na Monteberg

Het was de eerste keer dat Koen Verhaeghe en Sonny Lapeire naast elkaar plaats namen in de rode Ford Escort MK1. Sonny vond na bijna een jaar inactiviteit een nieuwe thuishaven bij het VADA racing team, waarbij hij dit jaar nog 4 keer in actie mag komen met Koen. En dat in diens jubileumjaar !
“De wisselvallige weeromstandigheden zorgden ervoor dat heel wat teams met de handen in het haar zaten qua bandenkeuze. Regenbanden of slicks ? Dat was het enige waar iedereen mee bezig was. Zo ook bij ons. We besloten om toch op droogweerbanden te starten.
Met 21 wagens in VAS Historic zouden we proberen een goed resultaat neer te zetten. KP Dikkebus verliep vlot, met een 6de tijd algemeen. Op KP Monteberg werd door een klein schoonheidsfoutje een 15-tal seconden prijs gegeven waardoor we meteen 4 plaatsen terugvielen in het klassement.
KP Busseboom werd geannuleerd wegens een ongeval. Verdict na de eerste ronde: 7de algemeen bij de historics.
In de 2de ronde kregen we regen te verduren op Dikkebus, wat niet meteen een toptijd opleverde. Door onze latere startnummer hadden heel wat concullega’s de proef droog kunnen rijden…helaas. Een oneerlijke strijd op die manier.
Volgende proef: Monteberg ! Een prachtige klassementsrit met een gemiste remzone. Een kans om een plaats in het klassement te stijgen was zo verkeken. Maar op Busseboom haalden we alles uit de kast. Een 4de tijd algemeen! Dat deed deugd.
Op naar ronde 3. Mooi 7de op Dikkebus , een foutloze Monteberg, waar we een 5de tijd draaien en 8ste op Busseboom. Maar de positie in het algemeen klassement veranderde niet, we stonden nog steeds 7de.
Op de 10de klassementsproef doen we nog 4 seconden beter dan onze beste tijd tot nog toe. Maar op de allerlaatste spécial reden we pas echt een kanontijd ! 2de algemeen na de ongenaakbare Paul Lietaer. Dat was er eentje om in te kaderen!
Een toch wel sterke 7de plaats en 2de in de klasse stemde ons uiteindelijk tevreden. Er had een 6de plaats ingezeten en winnaar in de klasse, ware het niet dat we een straftijd van 10 seconden kregen omwille van een jumpstart, om een fractie van een seconde te vroeg op de gas te gaan staan bij de start. Toch een bizarre regel !!
Maar we hebben ons goed geamuseerd. Perfecte nota’s van Sonny, die het perfect gedaan had bij zijn debuut met de red lady en de Ford werd zonder schade terug afgeleverd bij het VADA team, die ons weer op alle vlak in de watten hadden gelegd. Dikke merci daarvoor!
Binnen 2 weken staat de Sezoensrally op de planning. Dit keer neemt Isi Lemahieu plaats naast Koen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws