JFT Engineering by PG Motorsport speelt mee vooraan in de Belcar Skylimit Sprint Cup

Het autosportseizoen is nu echt op dreef met recent de derde meeting van de Belcar Skylimit Sprint Cup, terwijl over goed vier weken de 24 Hours of Zolder alweer op het menu staat, samen met de volgende afspraak van de nationale sprintcompetitie. Wie de autosport goed volgt, weet dat in beide competities JFT Engineering by PG Motorsport een vaste klant is, een vaste klant die mee voor de titels speelt en dat bleek nog maar eens tijdens de laatste meeting van de Belcar Skylimit Sprint Cup op het befaamde circuit van Spa-Francorchamps.

Tom van Eenaeme behaalde beide zeges in de klasse BSSC4 en stond ook algemeen op het podium. De Oost-Vlaming leidt in zijn categorie en staat voorlopig tweede in de algemene tussenstand van het kampioenschap. Ondertussen bereidt het team uit Evergem zich op de 24 Hours of Zolder voor, zonder meer het hoogtepunt van het nationale autosportseizoen.

Wie JFT Engineering by PG Motorsport zegt, zegt Renault Clio RS en uiteraard waren de beide Franse spurtbommetjes van JFT Engineering by PG Motorsport ook weer van de partij tijdens de derde afspraak van de populaire Belcar Skylimit Sprint Cup. Op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps stonden twee sprintraces van 30 minuten op het menu en daarin werden de kleuren van het team met verve verdedigd.

Filip Van Eename: “Met dank aan de organisatie van de Belcar Skylimit Sprint Cup dat we hier op Spa-Francorchamps mochten en konden racen. Het is en blijft een circuit dat wereldwijd befaamdheid geniet en onze piloten hebben er enorm van genoten. Tom (Van Eenaeme) heeft een erg sterk weekend gereden, met een dubbele zege in zijn klasse BSSC4 en bovendien werd hij ook nog eens tweede en vijfde in de algemene uitslag. Vooral tijdens de eerste wedstrijd, in natte omstandigheden, heeft hij een uitzonderlijk sterke race gereden. Het resultaat is dat hij nu zijn klasse leidt en tweede is in het algemene kampioenschap. We gaan ons echter concentreren op het verlengen van de titel in de klasse, want het verschil met de leider in het algemene klassement, Steven Maris is te groot. Een eindpodium, daar zeggen we echter geen neen tegen. Jammer genoeg vond Gideon Wijnschenk niet echt zijn draai in de Ardennen, al scoorde hij wel tweemaal punten en staat hij nu achtste in de klasse BSSC3.”

Op naar een dubbele opdracht

Dé opdracht van het autosportseizoen 2023 volgt echter op 26 en 27 augustus op Circuit Zolder, met de vierde opdracht van de populaire Belcar Skylimit Sprint Cup en uiteraard de 24 Hours of Zolder, de grootste nationale uithoudingswedstrijd van het seizoen. JFT Engineering by PG Motorsport zet uiteraard weer de beide wagens in tijdens de sprintraces en doet het met één Clio RS IV in de Limburgse klassieker.

“We weten van vorig jaar dat onze auto prima geschikt is voor de strijd om de zege in de klasse TB, voor de kleinere toerwagens, waarbij een mooi eindresultaat algemeen zelfs niet uitgesloten is. We hebben nog een rekening openstaan van vorig seizoen, toen we vooraan lagen en een ongeval ons uit de race kegelde. Daarom gaan we er weer vol voor en we doen dan ook beroep op een bemanning die deels dezelfde is als vorig jaar. In de Clio met startnummer #5 vinden we Gideon Wijnschenk (NL), Boo Gielen (NL), Erik den Dekker (NL), Chris D’haese (BE) en Tom Van Eenaeme (BE). Ik denk dat we met dat vijftal erg ver kunnen komen!”

De 24 Hours of Zolder start met een volledige dag vrije trainingen en kwalificaties op donderdag 24 augustus, gevolgd door de races van de Belcar Skylimit Sprint Cup op zaterdag en uiteraard de start van de 24-uursrace zaterdag in de vooravond.

(foto’s met dank aan Andy Jaenen – Belcar Skylimit Sprint Cup).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws