Kobe Pauwels met een GT3 op de Nürburgring

Dit weekend werkt Comtoyou Racing met zijn drie Audi’s R8 LMS GT3 Evo II de vierde van vijf races in de FANATEC GT World Challenge Endurance Cup af. Op het GP-circuit van de Nürburgring komt de renstal met licht gewijzigde rijderstrio’s aan de start.

“We willen aan het eind van het seizoen zowel in de Silver als in de Gold Cup de titel veroveren,” stelt Sébastien Breuil, Project Leader van het GT3-programma. “Aan de bemanning van de #12 in de Silver Cup verandert er niets, daar zullen nog steeds Finlay Hutchison, Sam Dejonghe en Loris Hezemans onze kleuren verdedigen.

Op onze Gold Cup-wagen kunnen we op de Nürburgring echter geen beroep doen op Max Hofer. Hij strijdt om de titel in de Fanatec GT World Challenge Australia en racet dit weekend in Sydney. Voor de finale in Barcelona is Max opnieuw van de partij bij ons, maar we wilden hem op de Ring vervangen door een vaste waarde. Daarom schoof Gilles Magnus naar de #21, waar hij samen met Maxime Soulet en Nicolas Baert een volledig Belgisch trio zal vormen. Die wijziging zorgde er echter wel voor dat we op de #11, onze wagen in Pro, een plaats vrij hadden…”

Omdat de #11 niet echt een rol meer speelt in de titelstrijd besloot men bij Comtoyou Racing hun missie om jonge talenten een kans te geven verder door te trekken, en Kobe Pauwels op zijn 18de de gelegenheid te geven om zijn grote GT3-debuut te maken. Als revelatie van TCR Europe, waar hij al vier overwinningen achter zijn naam staan heeft (niemand doet er beter!), ziet de jonge rijder uit Leopoldsburg een droom werkelijkheid worden.

Foto met dank aan Comtoyou Racing

“Zondagavond, na mijn overwinning op Le Castellet, werd ik door François Verbist in zijn kantoor geroepen. Hij vroeg me of ik klaar was voor mijn GT-debuut”, lacht de regerende Europese Rallycross RX3-kampioen. “Nooit gedacht dat zoiets in mijn eerste seizoen in de circuitracerij mogelijk zou zijn, maar zo een voorstel kon ik niet weigeren. Ik ken de wagen niet en het circuit al evenmin, maar het team legt me geen enkele druk op. Ik ben er om te leren en me te amuseren, hebben ze mij gezegd. Met Fred Vervisch en Christopher Haase als teammaats kan ik me geen betere coaches inbeelden om snel progressie te boeken. De GT-racerij was in mijn ogen al altijd de volgende stap in mijn carrière, een stap die ik met Comtoyou Racing wou zetten. Alleen is het nu allemaal wat vroeger dan verwacht!”

De Belg beseft dat hij heel snel het ABS-systeem en de aerodynamische neerwaartse druk onder de knie zal moeten krijgen, twee van de grootste verschillen tussen een Audi RS 3 LMS TCR en een Audi R8 LMS GT3 Evo II. “We hebben al altijd ons vertrouwen in jonge rijders gesteld, dat is zo een beetje ons handelsmerk”, stelt Jean-Michel Baert, Team Principal van Comtoyou Racing. “Het talent van Kobe heeft ons al heel lang overtuigd en we zagen nu een mogelijkheid om hem de kans te geven van de GT3 te laten proeven, zonder enige druk. Voor ons is dit ook een mooie manier om te tonen hoe interessant onze filière kan zijn, en tegelijk werken we ook aan de toekomst. Afspraak op de Nürburgring!”

… en RallyandRaces zal er zijn!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws