Heel toegankelijke vijfde editie van de Ypres Historic Regularity

De vijfde editie van de Ypres Historic Regularity zal dit jaar georganiseerd worden in het weekend van 1-3 december, een week later dan aanvankelijk gepland om een samenloop met de Spa Rally te vermijden. Zo kan iedereen ten volle genieten van de seizoensafsluiter van Club Superstage. Naast de International Ypres Historic Regularity, de volwaardige driedaagse wedstrijd, wordt er voor de eerste keer een tweedaagse “National” Ypres Historic Regularity georganiseerd. Die is eerder bedoeld voor lokale rijders die eens kennis willen maken met de discipline. De vijfde editie van de Ypres Historic Regularity zal dus toegankelijker zijn dan ooit tevoren.

Early Bird van 37 km!

De International Ypres Historic Regularity blijft trouw aan het concept van de voorbije edities met vrijdagavond een openingslus in het donker, goed voor 200 km. Op zaterdag volgt een lange etappe met 80% gloednieuwe regularity stages en twee proeven van ongeveer 20 km lang. Een serieuze sportieve uitdaging voor de deelnemers. Zoals vorig jaar bewezen werd, is het zaak om zondagochtend goed wakker te zijn. De slotetappe begint met een “Early Bird” stage van maar liefst 37 km! De wedstrijd zal rond de middag finishen in Ieper. De Ypres Historic Regularity zal teruggrijpen naar het concept van de eerste edities, met een combinatie van klassieke regelmatigheidsproeven en een vijftal ‘closed road stages’ zoals in de beginjaren.

Eenmalig een National Ypres Historic Regularity

Om de vijfde verjaardag te vieren, zal er eenmalig een ‘National Ypres Historic Regularity” nevenwedstrijd georganiseerd worden. De deelnemers aan de nationale nevenwedstrijd rijden vrijdagavond 70% van de avondetappe. Op zaterdag krijgen ze de volledige etappe voorgeschoteld, inclusief de ‘closed road stages’ en dezelfde ontvangst op de Markt in het centrum van Ieper.

De nevenwedstrijd is vooral bedoeld voor lokale rijders die het evenement eenmalig willen meemaken. Deze ‘light’ variant heeft natuurlijk ook een uitzonderlijk voordelig inschrijvingstarief.

Het reglement en het programma is trouwens al beschikbaar op de website. Inschrijven kan vanaf 1 augustus met een aantrekkelijke korting. Mis het aanbod niet en noteer 1-3 december alvast voor de vijfde editie van de Ypres Historic Regularity.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws