GT World Challenge Nürburgring: Marciello & co oppermachtig en nu ook algemene leider

Dit weekend vond op de Nürburgring GP Strecke de 3 uur durende manche van het GT World Challenge Europe plaats. Mercedes-AMG met Raffaele Marciello, Jules Gounon en Timur Boguslavisky waren het hele weekend oppermachtig, waardoor Marciello en Boguslavisky nu ook de algemene leiders in het kampioenschap zijn.

Foto met dank aan Fanatec GT World Challenge Europe press service.

Het trio begon zaterdag al sterk door de #88 Mercedes-AMG Akkodis ASP naar de pole te rijden, en dit ondanks moeilijke omstandigheden (opdrogende doch verraderlijke piste, n.v.d.r.). Vandaag tijdens de race kregen de Mercedes-AMG dan ook nog eens 10 kg ballast aan boord om de Balance of Performance gelijk verdeeld te houden. Dat kon het trio niet baten want ze reden van start tot finish aan de leiding en eindigden met een 2 seconden voorsprong op de Mercedes-AMG van GetSpeed (Stolz/Engel/Schiller). de Tresor Orange 1 Audi R8 LMS GT3 Evo II van Attempto Racing van Ricardo Feller, Mattia Drudi en Dennis Marschall completeerde het podium.

Stolz probeerde na de laatste pitstop nog druk te zetten op de #88, maar na het mislukken van een ultieme poging moesten hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Gounon. Onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts, samen met Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde, konden zich nooit vooraan mengen. Toch reden ze een knappe race, van P17 naar P7, in de BMW M4 GT3 van Team WRT. En wat te denken van onze jonge knaap Kobe Pauwels? Met zijn 18 lentes jong maakte de Heppenaar een indrukwekkend debuut in de R8 ComToYou Racing Audi met een geweldig knappe 8ste plaats. De andere, volledig Belgische wagen van ComToYou met Gilles Magnus – Maxime Soulet en Nicolas Baert eindigde op een verdienstelijke 21ste plaats, het derde exemplaar met onder meer Sam Dejonghe op P27.

Rossi – Farfus en Maxime Martin kenden dan weer pech in de #46 BMW M4 van Team WRT. Sarah Bovy eindigde tot slot op een 37ste plaats, net achter Jef & Louis Machiels.

Met dank aan onze fotograaf Len voor het knappe beeldmateriaal!

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws