Op consultatie bij Valentino ‘The Doctor’ Rossi

Of moeten we zeggen: Vale, Rossifumi of The Goat wat staat voor ‘The Greatest Of All Time’, … maar wat er ook van zij, klokslag 15.30 uur gisteren zat RallyandRaces mee aan tafel voor een interview met niemand minder dan publiekslieveling Valentino Rossi die in Misano samen met onze landgenoot Maxime Martin nog de overwinning pakte.

RaR: hoe verliep de dag tot dusver?

Vale: net zoals vorig jaar ervaren we wat problemen met de grip en is het vooralsnog zeer moeilijk rijden op het circuit. Het meeste moeite hebben we met de combinatie van remmen in aanloop naar een bocht en het snel uitkomen. Dat is dus nog een werkpuntje voor ons en het team van WRT.

RaR: Sprint of Endurance?

Vale: zoals in mijn carrière in de Moto GP waren de kwalificaties niet echt mijn ding. Ik moest het hebben van de race op zich en in dat opzicht komt een sprintrace daar het dichtste in de buurt, dat was ik dan ook gewoon. Endurance is heel anders omgaan met de wagen maar met een leermeester als Maxime lukt het aardig. Hij is hierin mijn ideale partner en ik volg zijn raad dan ook goed op. Dankzij hem kan ik mijn snelheid behouden of opdrijven en boek ik telkens weer vooruitgang.

RaR: 24h van Nürburgring met WRT?

Vale: natuurlijk. Vincent en ik hebben al regelmatig rond de tafel gezeten en het is voor mij geen geheim dat ik de ’24h Nürburgring’ wil racen, maar daar heb je een speciale licentie voor nodig en die heb ik nog niet op zak. Mijn programma is zodanig druk dat ik de eerstkomende tijd niet zou weten daar nog een gaatje voor vrij te kunnen maken, maar zoals ze zeggen, zeg nooit nooit.

RaR: Le mans?

Vale: we zijn aan het kijken of Le Mans voor WRT, met een GT3, volgend jaar tot de mogelijkheden behoort want ik heb de smaak van de FANATEC GT World Challenge Europe goed te pakken en ik wil in deze categorie zeker verder doen met Max.

Rar: Bmw Hypercar?

Vale: zoals ik al eerder zei, het einddoel is Le mans. Er zou echter wel de mogelijkheid zijn om eventueel tegen het einde van het seizoen de Hypercar eens aan de tand te voelen en de snelheid te leren kennen. Ik wil absoluut wel eens rijden met de Hypercar natuurlijk, maar een echte bevestiging dat ik in de 24h Le Mans 2024 aan het stuur van zo’n wagen zit is nu nog niet aan de orde.

Om af te sluiten, ik wil hier dit weekend, samen met Maxime winnen, en samen staan we ook mooi in het kampioenschap en dat is prioriteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws