Tweede zege en titel van vice-Europees kampioen voor Thibaut Ramaekers

Hij had al eerder indruk gemaakt, onder andere door in Valencia de openingsmanche te winnen. Op het circuit van Cremona, waar de vierde en laatste manche van het Europees Kampioenschap OK-Junior van de CIK-FIA werd afgewerkt, kon Thibaut Ramaekers zich opnieuw in de kijker rijden! De jonge vertegenwoordiger van het RACB National Team wist zijn tweede finale van het seizoen te winnen, en wist zo ook de mooie titel van vicekampioen te veroveren.

Thibaut Ramaekers bewees dit weekend in het Italiaanse Cremona dat hij uit het juiste hout gesneden is! Bij de vierde en laatste manche van het Europees Kampioenschap OK-Junior van de CIK-FIA veroverde hij een tweede seizoenszege. De jongeman uit Chimay vertrok van op pole, verloor even de leiding aan Iacopo Martinese, maar toonde zich dan geduldig om uiteindelijk de eerste plaats te heroveren en als winnaar over de streep te gaan.

“Wat een gevoel om na een internationale wedstrijd de Brabançonne te laten weerklinken! Dat geeft me altijd kippenvel. Prestigieuze wedstrijden als deze weten te winnen maakt me altijd een beetje sprakeloos”, stelde de rijder van VDK Racing, voor hij zijn finale in detail ontleedde. “Toen Martinese me na enkele ronden wist te passeren, bleef ik rustig. Ik volgde hem van dichtbij, en probeerde ondertussen zoveel mogelijk mijn banden te sparen. Dat liet me toe om in de slotfase een aanval te plaatsen en naar de zege te rijden. Ik voelde me ontzettend goed aan het stuur van mijn KR-chassis! Deze eerste plaats bekroont een heel vruchtbare manche, want alles functioneerde het hele weekend lang perfect.”

Thibaut wist inderdaad de hele meeting lang te schitteren. Voor de finale op zijn naam te schrijven had de vertegenwoordiger van het RACB National Team al de snelste tijd in de kwalificaties neergezet en bij het tussenklassement op de eerste plaats post te vatten. De Belg haalde in Italië dus het maximaal aantal punten binnen, want hem de schitterende titel van vice-Europees kampioen opleverde. “Hoewel ik altijd op het hoogste podiumtrapje mik, had ik niet echt verwacht dat ik op deze plaats zou finishen. En na dit weekend heb ik ook nergens spijt van. Ik heb alles gegeven en bleef er tot het eind in geloven! Ik ben er in geslaagd om de kloof met kampioen Oleksandr Bondarev te verkleinen, maar uiteindelijk kwam ik nog 11 punten te kort om hem te kloppen. Neen, ik ben niet ontgoocheld. Dit geeft me alleen maar meer zin om het in de toekomst nog beter te doen!”

Met dit uitstekende resultaat wist ‘Tbo’ helemaal de verwachtingen van het RNT in te lossen. “Hij heeft eenvoudigweg een prachtige prestatie neergezet”, stelt een breed lachende Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Twee van de vier finales winnen, in een hoogstaand kampioenschap met meer dan 80 rijders, is uitzonderlijk. En dan ook nog de titel van vice-Europees kampioen veroveren! Niet alleen bewees Thibaut dat hij kan winnen, maar hij heeft de hele campagne lang ook blijk gegeven van een uitstekende regelmaat. Hoedje af, zowel voor hem als zijn team!”

Het seizoen van Thibaut Ramaekers is echter nog niet afgelopen. Nu begint hij aan de voorbereiding op het wereldkampioenschap OK-Junior, dat van 5 tot 8 oktober in het Italiaanse Franciacorta geprogrammeerd staat. Als leider van de wereldranking wil Ramaekers ook daar van zich laten spreken!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws