Aarova Oudenaarde Rally uitgebreid op sociale media en televisie

Vanavond om 19h is de zomerbreak voorbij voor de deelnemers aan het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Dan worden ze verwacht op het startpodium van de Aarova Oudenaarde Rally op de historische Markt van Oudenaarde. Na deze voorstelling gaat de 9de manche van het Belgisch rallykampioenschap morgen van start.

Vanavond presenteren we op de Facebookpagina van het kampioenschap de belangrijkste tenoren tijdens de BRC persconferentie voor de start van de wedstrijd. Ook de organisatie zal diverse korte interviews presenteren tijdens de ceremoniële start, die uitgezonden worden via de sociale media van de Ypres Rally.

De Aarova Oudenaarde Rally is nieuw in het kampioenschap. Er staan drie lussen van 4 proeven op het programma, gelijk verdeeld tussen Oost-Vlaanderen en Henegouwen. De wedstrijd opent met de twee proeven in Frasnes-lez-Anvaing, KP Anvaing en KP Pays des Collines, volgens veel insiders de mooiste proef van de wedstrijd, met kenmerken van de proef op de Kemmelberg in Ieper. Daarna volgen de klassiekers De Bruwaan en Kruisem.

Tijdens de wedstrijd zullen er regelmatig clips uitgezonden worden op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship met actiebeelden vanaf de klassementsproeven. Reacties van de piloten kan je ook bekijken op de sociale media van organisator Club Superstage (Ypres Rally).

De kracht van het kampioenschap is de uitgebreide aandacht op televisie. Alle manches van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zijn uitgebreid te bekijken op televisie, te beginnen met de vaste reportage op zondag op Sporza (deze keer om 16h20), die nadien nog te bekijken is via Sporza.be. Zondagavond volgen korte nieuwsberichten in Sportweekend en 100% Sport op Tipik (RTBF2). Op maandagavond wordt een review clip van 2 minuten gelanceerd, waarna in de loop van de week de samenvatting van 24 minuten beschikbaar zal zijn voor diverse TV-zenders in binnen- en buitenland. In eigen land onder andere op Sport10 en RTBF Auvio en in Nederland op Ziggo Sport. De officiële samenvatting is wereldwijd te zien in meer dan 100 landen, van de Verenigde Staten tot het Midden-Oosten, van Afrika tot Australië.

Je kan dus nog uitgebreid nagenieten van de Aarova Oudenaarde Rally die morgen ongetwijfeld een spannend verloop zal kennen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws