JFT Engineering by PG Motorsport werkte dubbel programma af

JFT Engineering by PG Motorsport is stilaan een vaste waarde aan het worden in de Belgische autosport en het team trok afgelopen weekend naar Circuit Zolder met een volle agenda. Op het menu tijdens de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder, stond immers niet alleen de uithoudingswedstrijd zelf, maar ook de twee sprintwedstrijden in het kader van de Belcar Skylimit Sprint Cup. Het Oost-Vlaamse team kwam perfect voorbereid naar Limburg, maar de resultaten waren niet geheel naar verwachting, al blijft een vijfde plaats in de sterke TB-klasse tijdens de 24 Hours of Zolder een mooie prestatie. Tom Van Eenaeme bezorgde het team bovendien een podiumplaats in de eerste Belcar Skylimit Sprint Cup-race van het weekend en de polepositie in de klasse TB van de 24 Hours of Zolder.

Het werd in Limburg de afgelopen dagen nog maar eens duidelijk hoe populair de autosport in onze contreien nog is. Al op donderdag was de paddock van Circuit Zolder goed gevuld, maar het hoogtepunt moest nog volgen, met niet minder dan 32.000 toeschouwers die zaterdag richting de omloop trokken voor de wedstrijden van de Belcar Skylimit Sprint Cup en uiteraard de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder.

“Voor ons begon de competitie niet zaterdagnamiddag, maar al ’s morgens met de wedstrijden van de Belcar Skylimit Sprint Cup”, legt teameigenaar Filip Van Eenaeme uit. “Tom reed in de eerste race naar een mooie tweede plaats in de klasse 4 en een top 5 algemeen, terwijl zijn collega Gideon Wijnschenk wat pech kende en achteraan over de meet reed. De tweede race draaide voor ons team echter op een echte domper uit, met een puntenloze race, na pech voor beide rijders. Nu goed, autosport is en blijft een sport en dan kan het ook foutlopen. Dit is de eerste maal in bijna twee volledige seizoenen in de Belcar Skylimit Sprint Cup dat we dergelijk resultaat neerzetten. Ik kan alleen maar zeggen dat we onze lessen zullen trekken en op 14 en 15 oktober, tijdens de finale van de Belcar Skylimit Sprint Cup, er weer zullen staan en onze huid duur zullen verkopen.”

Polepositie en top 5 in 24 Hours of Zolder

JFT Engineering by PG Motorsport is en blijft met de Renault Clio RS ook een referentie in de klasse TB van de 24 Hours of Zolder. Dat bewees Tom Van Eenaeme met een schitterende polepositie tijdens de superpole van de uithoudingsrace, een superpole die het team ook omzette in een leidersplaats tijdens de eerste uren van de wedstrijd.

“Jammer genoeg zijn er al snel problemen met de remmen beginnen opduiken en die problemen hebben onze hele race beïnvloed”, aldus nog Filip Van Eenaeme. “We hebben met de stevige ondersteuning van PG Motorsport dan de knop omgedraaid en we wilden voor iedereen in het team de finish halen en dat is ons gelukt. De rijders hebben het beste van zich gegeven en we hebben uiteindelijk nog een top 5 uit de brand gesleept. Ik ben fier op het hele team, maar het is duidelijk dat we nog een rekening met deze verduiveld zware race hebben openstaan. Ik zou zeggen volgend jaar, derde keer, goede keer. Een les hebben we wel getrokken uit dit sportieve en menselijke avontuur en dat is dat we in de aanloop naar de editie 2024 misschien enkele langere races moeten meenemen.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws