SpaAsia tekende voor een tweede schitterende editie

Het weer was schitterend, het concept sloeg aan, wat meer heb je nodig om te zeggen dat de tweede editie van SpaAsia een succes was. Deze zondag trok een groot en vooral vurig publiek naar het Circuit van Spa-Francorchamps, de bijeenkomst voor fans van auto’s en moto’s met een Aziatische toets is dus nu al op kruissnelheid. En DG Sport zorgde wederom voor een mooi totaalplaatje…

“De mensen zijn duidelijk tevreden,” zegt Florian Jupsin namens DG Sport. “De opkomst was zeer goed en de zon, die de eerste editie had gemeden, heeft haar schade ingehaald! Er stonden schitterende auto’s en moto’s in de paddocks, in verschillende stijlen. Dat is leuk, en dat is precies wat we willen. SpaAsia is een verbindend evenement waarbij alle fans van auto’s en motoren uit Azië zich moeten kunnen terugvinden.”

Aan topmomenten was de hele dag door geen gebrek, met een Best of Show die een groot succes was. De Globe of Death van de Infernal Varanne Riders was werkelijk indrukwekkend en werd gesmaakt door jong en oud. En de Auto Parade, die was gewoonweg fantastisch. Het fenomeen Spa en Furious, dat dragraces tussen Raidillon en de Source bood, zal bij de derde editie zeker ook weer op het programma staan. Het was een schot in de roos deze krachtige machines te horen brullen van plezier, en deze eerste poging heeft de deelnemers zeker op ideeën gebracht…

“Na deze tweede editie kunnen we nu al aankondigen dat SpaAsia volgende zomer een derde aflevering zal hebben,” vervolgt Florian Jupsin. “Zoals de traditie het wil, hebben we goed geobserveerd en met veel mensen gesproken en er zijn al veel ideeën voor 2024. SpaAsia ligt op koers, het is aan ons om er alles aan te doen om het event nog een stapje verder te brengen. Intussen willen wij jullie allemaal bedanken voor de grote opkomst en het aanstekelijk enthousiasme!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws