Belgium Racing als leider in Porsche-klassement naar Duitsland

Dit weekend staat de vierde afspraak in het Belcar Endurance Championship 2023 op het programma. In de aanloop naar de voorlaatste meeting van het kampioenschap steekt Belgium Racing de Belgische landsgrenzen over en trekt het Limburgse team naar het Duitse Oschersleben voor een manche over 125 minuten. De wedstrijd telt tevens mee voor de Porsche Endurance Trophy Benelux, het kampioenschap ondersteund door Porsche Motorsport waarin alle deelnemende Porsche punten kunnen scoren. In dat klassement verdedigen Belgium Racing-rijders Koen Wauters en Jos Menten een voorsprong van drie punten op hun naaste achtervolgers en dat zijn teamgenoten Dylan Derdaele en Michael Cool.

“Met de 24 Hours of Zolder achter ons, beginnen we deze week aan de tweede seizoenshelft”, weet Belgium Racing teammanager Jan Gabriëls. “Na de 24 Hours of Zolder hebben onze monteurs de Porsche 911 GT3 Cup #99 volledig vernieuwd en ook de Porsche 911 GT3 Cup #98 verschijnt dit weekend opnieuw fris aan de start. Met nog twee manches voor de boeg, zijn er nog meer dan honderd punten te verdienen in het klassement van het Belcar Endurance Championship. De kloof met de leiders is bijzonder groot, maar de plaatsen twee tot en met vijf liggen enorm dicht bij elkaar. Onze Porsche #99 bekleedt die vijfde positie en het doel voor Dylan en Michael is dan ook eenvoudig: de achterstand van 12 punten tot op de tweede plaats verkleinen.”

“Koen en Jos spelen in het Belcar-klassement geen rol van betekenis meer – gezien het #98 bij de 24 Hours of Zolder geen punten scoorde. Zij voeren echter wel de Porsche Endurance Trophy Benelux aan, het klassement dat alle deelnemende Porsche samenbrengt. Een prestigieuze ranking dus en bijgevolg zullen ook zij opnieuw bij de les moeten zijn. Ze verdedigen bovendien een voorsprong van een handvol punten op hun teamgenoten. Ik twijfel er bijgevolg geen seconde aan dat er gestreden zal worden met het mes tussen de tanden!”

“Het overgrote deel van de Belcar-wedstrijden wordt afgewerkt op Circuit Zolder, met daarnaast een avondrace in Spa-Francorchamps. Bij de vierde manche treffen we evenwel minder vertrouwd terrein aan, in de vorm van de Motorsport Arena Oschersleben in het oosten van Duitsland. We kunnen ons echter optrekken aan twee elementen en dat is dat al onze rijders de piste kennen uit het verleden en dat we als team eerder dit jaar nog een testsessie hebben afgewerkt op dit circuit, waarbij we heel wat nuttige data hebben vergaard. In elk geval kijken we als Belgium Racing uit naar deze wedstrijd. Na een sterke 24 Hours of Zolder waarbij het geluk niet aan onze zijde stond, azen we op revanche op de piste. We mikken op onze eerste Belcar-zege van het seizoen en onze tweede triomf in de Porsche Endurance Trophy Benelux!”

De Belcar-manche in Oschersleben wordt verreden in de marge van het EK NASCAR. Op zaterdag staan de trainingen en kwalificaties gepland, terwijl op zondag om 11u30 het startschot wordt gegeven voor de wedstrijd over 125 minuten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws