Zes wedstrijden in BRC Divisie 2

Na de aankondiging van de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1, keek iedereen reikhalzend uit naar meer nieuws over het Divisie 2-kampioenschap. Het wachten werd beloond, want de kalender is zowel vernieuwend als aantrekkelijk.

De kalender telt in totaal 6 wedstrijden, waarvan drie wedstrijden verwacht werden: de Rallye des Ardennes, de TAC Rally en de Oudenaarde Aarova Rally. De kalender wordt verder aangevuld met drie “nevenwedstrijden” in het kader van een tweedaagse D1-rally. Zowel in de Rally van Wallonië, de Ardeca Ypres Rally als de Spa Rally, zal er tijdens de langste rallydag een D2-wedstrijd worden georganiseerd. Deelnemers aan die D2-wedstrijd schrijven daarvoor aan een gunstig tarief in en rijden enkel die dag. Ze komen niet in de uitslag van de D1-wedstrijd. Rally2’s en RGT’s kunnen niet deelnemen aan die nevenwedstrijden, maar enkel punten scoren in de tweedaagse D1-rally.

Van de zes wedstrijden op de kalender van Divisie 2, worden de 5 beste resultaten meegeteld in de eindstand van het D2-kampioenschap.

Het kampioenschap Divisie 2 is voorbehouden voor wagens van de klassen RC1, RC3, RC4, RC5, NAT1, NAT2 en NAT3. Zij scoren punten voor het D2-kampioenschap. Ook Rally2’s en RGT’s kunnen deelnemen om punten te scoren voor hun D1-kampioenschap, aangezien daarin één resultaat van een D2-manche mag worden opgenomen. Een uitzondering daarop zijn de nevenwedstrijden.

Met deze kalender, goed gespreid, geografisch en over het seizoen, presenteren de BRC Promotor en de RACB een vernieuwend, betaalbaar en interessant D2-kampioenschap.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws