Rally van Zuid-Limburg: nieuwe Nederland-België in de maak?

In het VAS-Rallykampioenschap zijn we met de Rally Zuid-Limburg zondag aan de voorlaatste manche van het jaar toe. Deze organisatie van Topspeed Rally Club Haspengouw gaat over bijna 216 km, waarvan 112,68 km tegen de klok. Er worden vier lussen van telkens drie verschillende klassementsproeven gereden, zijnde Kerkom, Borlo en Aalst. Om 8u30 rolt de eerste wagen van het startpodium in het rallycentrum, gelegen in de gebouwen van Group Nivelles, Ambachtsweg in Gingelom. Om 17u35 is er de voorziene aankomst van de eerste wagen.

Wie zondagavond de champagneflessen mag ontkurken is zeer de vraag. Wanneer een geen pech of onkans de kop opsteekt, dan moet Jos “The Boss” Verstappen, voorzien van startnummer 1, altijd heel dicht eindigen. Maar het wordt zeker ook uitkijken naar zijn jonge landgenoot Ingo Ten Vregelaar, net als Jos op stap met een Skoda Fabia. Maar concurrentie krijgen ze in de eerste plaats van Belgische merkgenoten als Frederic Miclotte, de baas van SXM die dit jaar de ORC Rally op zijn naam schreef, en van de snelle West-Vlaamse amazone Melissa Debackere, die een goed wedstrijdritme vast heeft na diverse deelnames in Frankrijk, en voor de gelegenheid bijgestaan door Els Ons.

Melissa Debackere

Thuisrijders als Jimmy D’Hondt (Citroën C3) en Johnny Poelmans(Ford Fiesta R5) kunnen dicht eindigen, net zoals Kris Princen, voor de gelegenheid op stap met een Porsche. Natuurlijk zal voor laatstgenoemde het weer ook een belangrijke rol spelen, want het is zeker geen sinecure om de honderden pk’s kwijt te raken op natte en modderige wegen. Misschien ligt er een mooie strijd in het verschiet met andere Porschisten als Tuur Vanden Abeele, met de ex-Lefevere 911, Johan Dekens, Henri Schmelcher en Wim Meulders.

Tuur Vanden Abeele

Wanneer de weergoden het laten afweten, mogen we ook wel enkele Mitsubishi-rijders in de top-10 verwachten. Enkele namen? Marc Turrion, Jan Jacobs, Kevin Robinne, Greg en Eddy Vandevelde…

Natuurlijk staan er ook altijd enkele snelle voortrekkers klaar om hun rol kunnen op te eisen. Denken we daarbij maar aan Vincent Verstraete (Ford Fiesta), op zoek naar de nodige punten voor het kampioenschap, Renault Clio-rijders Joeri Peeters en Michiel Stubbe, Bart Van de Velde (Citroën DS3), Matthias Delplace (Opel Adam R2) en de Nederlander Ramon Van de Lindeloof (Honda Civic). BMW-adepten als Patrick Diels, Bart Windmolders, Wim Muilwijk, Patrick Keyen en anderen zullen klaar staan om de toeschouwers te vergasten op een perfecte mix tussen snelheid en spektakel.

Ramon Van de Lindeloof

Bij de Historics zijn alle ogen gericht op Dirk Deveux (Ford Sierra Cosworth), al kunnen mensen als Koen Verhaeghe (Ford Escort MKI) en Bert Swerts (Opel Manta) zeker aanspraak maken op een dichte ereplaats.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws