Wil jij testrijden met Fiesta in Cup-versie?

Na het bekendmaken van de kalender voor 2024 en de bevestiging van de organisatie van een zevende seizoen van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup willen enkele betrokken teams potentiële rijders de kans geven om ‘live’ kennis te maken met een Fiesta in Cup-versie!

Het initiatief hiervoor komt van Jo Lambrecht van Oeste Kart, die in samenwerking met Philip Raemaekers van Speed4Fun op 2 december 2023 een testdag organiseert op het 2.280 meter lange tracé van Circuit Mettet Jules Tacheny, gelegen niet ver van Charleroi. Het doel zal eruit bestaan dat enkele bekende teams een viertal Fiesta’s ter beschikking stellen en de kandidaat-rijders in functie van de beschikbare rijtijd één of meerdere testsessies van telkens één uur kunnen afwerken. Zij krijgen hierbij assistentie van technici en ervaren rijders, zodat zij kennis opsteken op het vlak van afstellen van een auto of de keuze en invloed van het soort banden waarmee wordt gereden. Ook op het vlak van hoe een raceweekend van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup verloopt, hoe omgaan met de media, sponsors zoeken, wat kost een raceweekend, hoe verkrijg ik een vergunning, zijn er specifieke tweetalige workshops voorzien.

“We willen deze testdag laagdrempelig houden”, zegt Jo Lambrecht van Oeste Kart. “Voor een sessie van één uur minuten rekenen we 250 euro per rijder. Zo’n sessie bestaat eruit dat je eerst aan de zijde van een ervaren Fiesta-rijder kennis maakt met de Fiesta en het tracé, en daarna zelf plaatsneemt achter het stuur van de Fiesta, zodat je ‘live’ beseft waar de 150 pk-rijke Fiesta Cup voor staat. Racen is veel meer dan het beste van jezelf geven als rijder. Er komen zoveel aspecten bij kijken en daarom willen we onze testrijders en potentiële Fiesta Cup-kampioenen ook thuisbrengen in het ABC van de autosport.”

Wie interesse heeft voor de testdag op 2 december 2023, stuurt best een email naar Koen Wyckmans, email: koen@fordfiestcup.be

(foto’s met dank aan Ford Fiesta Cup / Media)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws